LUKA RIHTAREC OPRAŠTA SE OD AKTIVNOG IGRANJA NOGOMETA

Luka Rihtarec (rođ.1983) dugogodišnji igrač NK “Rudar” u subotu 24.05.2014. u susretu  3.HNL -sjever protiv ekipe Virovitice oprašta se od   aktivnog igranja nogometa.

Svoj nogometni put započeo je u svom matičnom klubu Rudaru daleke 1992.godine pod vodstvom poznatog središćanskog i međimurskog trenera Darka Roba – Robsona. Tu ostaje cijeli pionirski ciklus te sa 14 godina odlazi NK “Čakovec ” u trenerske ruke gosp. Franje Požgaja . Ubrzo dolazi u ruke prof. Vinka Grgića  za kojeg Luka veli da je to trener od kojeg je najviše naučio u igračkom i ljudskom smislu. Tu ostaje jednu sezonu i na poziv Slavena Belupa odlazi u  Koprivnicu gdje ostaje jednu polusezonu , ali zbog škole i ne  baš  dobrih uvjeta stanovanja vraća se doma i sezonu završava  u Rudaru gdje sa šesnaest godina nastupa za prvu ekipu.

Iz Rudara se ponovo vraća u Čakovec gdje proživljava svoje najljepše dane u mlađim uzrastima.

1999/2000 god. Na amaterskom prvenstvu Hrvatske za amatere  postaje najbolji strijelac u konkurenciji svih drugoligaških klubova. Ulaskom Čakovca u 1.HNL dvije sezone nastupa u prvoj Juniorskoj ligi  Hrvatske u konkurenciji danas poznatih igrača Eduarda , Kranjčara, Vukojevića ,Benka i dr. Treba istaći da u to vrijeme se ekipa Čakovca ravnopravno nosi sa svim prvoligašima npr. Dinama , Hajduka i drugih.

Velika je šteta što u to vrijeme rukovodstvo Čakovca nije prepoznalo potencijal  igrača  mlađih kategorija koje su imali. Nakon što Čakovec ispada u drugu ligu prolazi sve pripreme sa prvom ekipom  , ali   ne pristaje na posudbu te se konačno vraća u Rudar i tu nastupa punih osam godina neprekidno gdje sa ekipom Rudara postaje prvak 2.županijske lige te ulazi u 1.županijsku ligu. Stjecajem okolnosti nakon  preseljenja u Gradišćak prelazi u  NK “Polet “Sv.Martin na Muri sa kojim kao prvak  prve Županijske lige u kvalifikacijama sa NK “Zdenci” prelaze u viši rang u 3.HNL-sjever. I tu daje svoj maksimalni obol  te u uzvratnom susretu postiže jedini zgoditak i tako potvrđuje siguran plasman ekipe. Trener u Poletu bio je Krešimir Šenji.

U periodu poslije nastupa još u NK “Bratstvo ” Jurovec i NK ” Šenkovec” .

Sa ekipom Šenkovca postaje prvak 2.županijske lige -zapad te i tamo pomaže klubu u ulasku u  viši rang.

S obzirom na to da mu je NK “Rudar”  matični klub, klub prema kojem gaji najviše emocija odlučio je da zadnje igračke dane provede u njemu i da se dostojno oprosti od kluba i mjesta koje mu je najviše u srcu. Veli Luka možda bi se moglo još koju godinu ali počele su sve češće dolaziti ozljede , a kod kuće na vrata nogometa kucaju dva sina Borna i Ivano i treba se njima posvetiti. Borna je već započeo svoj nogometni put nastupa i trenira u  Poletu u kategoriji U-8.

 

Najviše što mi je nogomet pružio su bezbrojna prijateljstva diljem Hrvatske , a i u susjednim republikama. Zbog toga sam neizmjerno sretan te preporučam svim mladima neka se bave sportom bilo kojim , ali meni je u srcu nogomet i tako će ostati. Sada mi ostaje još samo rekreativno igranje za veterane ,vožnja biciklom i igranje tenisa mog drugog  obožavanog sporta. (Muralist)