Luka Munđar novi predsjednik, a Lovro Rusak dopredsjednik Košarkaškog kluba Međimurje Čakovec

Protekli utorak 16. srpnja održana je redovna izborna godišnja Skupština Košarkaškog kluba Međimurje Čakovec.

Na Skupštini je izabrano novo vodstvo koje će hrvatskog košarkaškog drugoligaša voditi u naredne četiri godine. Tako je za predsjednika kluba izabran Luka Munđar, a za dopredsjednika Lovro Rusak.

U Upravni odbor izabrani su: Stjepan Novak, Danijel Krajačić, Maša Hrustek Sobočan, Filip Beriša i Lovro Hamer. Izabran je i Nadzorni odbor kluba koji će u narednom razdoblju raditi u sastavu: Benjamin Beriša, Lea Zaspan i Branko Hajdinjak.

Na Skupštini su također prihvaćeni svi izvještaji kluba o radu i djelovanju za prošlu 2023. godinu.

Dosadašnji predsjednik kluba Krunoslav Posavec koji je bio predsjedavajući Skupštine zahvalio je svima na dobroj suradnji, dok je novi predsjednik Luka Munđar najavio najprije upoznavanje s cjelokupnom klupskom slikom, a nakon toga će vodstvo i Upravni odbor povući prve poteze koji se očekuju već sljedećih dana.

Također, odmah nakon sjednice Skupštine održana je i prva sjednica novog Upravnog odbora kluba na kojoj je za sportskog direktora kluba izabran Mario Novak – Marek, a za tajnika Dejan Zrna. Novak i Zrna su također kooptirani kao članovi Upravnog odbora kluba, koji tako broji ukupno 9 članova.

Tako klub ide dalje, s pomlađenim i bolje ekipiranim vodstvom, u kojem su ljudi s iskustvom u poduzetničkom, gospodarskom, društvenom i sportskom sektoru.

U narednom razdoblju želi se napraviti novi iskorak kako u organizacijskom, tako i financijskom jačanju kluba, naravno uz što bolje rezultate na sportskom planu svih klupskih ekipa.

Ono što je naglašeno, kratkoročno je najveći izazov rješavanje rostera seniorske ekipe i omogućavanje što boljih uvjeta kako bi Međimurje bilo kompetitivno u novoj sezoni 2. muške lige sjever HKS-a (početak priprema najavljen je za 19. kolovoza).

Oslonac će i dalje biti na vlastitim snagama u miksu mladosti i iskustva, stoga klub želi zadržati sve igrače koji su igrali prošle sezone, ali i vratiti u svoje redove nekoliko iskusnijih i mlađih domaćih igrača.  Također, razgovara se i oko dolaska dva-tri igrača sa strane.

Najavljeno je i hitno rješavanje pitanja neadekvatnih termina i prostora za treniranje u gradskim sportskim dvoranama, kao i ojačavanje trenerskog kadra za što optimalniji rad svih selekcija kluba.

KK Međimurje