Luka Liklin mlada perjanica središćanskog  nogometa

U 28. kola 1.HNL Slaven Belupo je na gradskom stadionu  Ivan Kušek Apaš u Koprivnici ugostio je ekipu Osijeka.

Za ekipu Slaven Belupa debitirao je mladi i perspektivni međimurski, središćanski  nogometaš, Luka Liklin. U igru je ušao u 75. minuti umjesto Brkovića te je tako upisao prve seniorske minute u najelitnijem rangu hrvatskog nogometa.

Luka Liklin i Slaven Belupo u siječnju su dogovorili trogodišnju suradnju što dovoljno govori o razmišljanjima u kluba što se tiče daljnje karijere ovog mladog  talentiranog igrača, poniklog na središćanskoj legendarnoj Šuderki.. U aktualnoj sezoni branio je boje juniora i druge momčadi Slaven Belupa, a svojim se igrama izborio i za nastupe u mladoj U-19 reprezentaciji.

U 29.kolu naš Luka ponovo je dobio prigodu u završnici utakmice protiv lidera prvenstva Dinama iz Zagreba i zaista je šteta što hrabra ekipa iz Koprivnice nije uspjela osvojiti bod jer je svakako to i zaslužila.

Luka je ušao u igru u 75. minuti zamijenivši veterana i legendu hrvatskog nogometa Ivana Krstanovića te svakako u tom kratkom vremenu sigurno zadovoljio zahtjeve trenera Tomislava Stipića.

Ono što je posebno naglasiti je to da je Luka Liklin nakon „serjojnske“ nogometne legende Srećka Bogdana drugi središćanski nogometaš koji je nastupio u našem najvišem rangu nogometa. Tu još  moramo spomenuti i Josipa Filipana s nastupima u 1. Slovenskoj ligi.

Kako se polako ovo postkoronarno prvenstvo zahuktava očito je da če mladi perspektivni Luka Liklin dobivati sve više prostora u ekipi Slavena Belupa, te sve više povjerenja kod trenera Stipića.

Zato Luka samo tako hrabro i dalje svi „serjojnčari“ su uz tebe, a i šire, uvjereni da ćeš ubrzo steći i standardni status prvotimca.

Zato jedan veliki pozdrav za sreću u daljnjem nogometnom razvoju iz tvog rudarskog grada uz rudarski pozdrav „SRETNO“.

(tekst : zr, foto: privatna arhiva LL)