Loš start međimurskih predstavnika u otvaranju 3. HNL Sjever

Oba naša predstavnika u novooformljenoj 3. HNL Sjever na startu prvenstva imali su teške protivnike. Rudar je bio domaćin Bjelovaru, a Polet je bio gost glavnom konkurentu za osvajanje prvog mjesta Mladosti u Ždralovima.

U derbiju kola u dramatičnoj utakmici igrači Marija Kovačevića bolje su otvorili susret. Diktirali su ritam, stvarali pritisak i prvi došli u vodstvo. Iz slobodnog udarca precizan je Medved koji pogađa s preko dvadeset metara gol Srbljinovića. Nakon toga Polet i dalje dominira i drugi gol visi u zraku. Međutim u jednoj kontri u 39. minuti domaćin izjednačuje golom Sabljića koji se našao sam pred Jambresom. U nastavku je Mladost počela s visokim presingom i u 47. minuti preokrenula  rezultat golom Trupca koji je glavom zabio za 2:1.

Poslije toga otvorena igra do kaja utakmice. Polet traži poravnanje i do njega dolazi u 83. minuti nakon bombe Holija koji zabija pod samu gredu. Kada se naslućivao kraj utakmice i podjela bodova Holi pravi prekršaj u kaznenom prostoru i biva isključen zbog drugog žutog kartona. S bijele točke precizan je Mlinarić za konačnih 3:2.

Drugi naš predstavnik Rudar u Murskom Središću je bio domaćin Bjelovaru od kojeg je visoko poražen 1:4. O tom susretu objavili smo poseban članak.

U slijedećem kolu iduće subote igra se međimurski derbi u kojem  Polet dočekuje Rudar.

Rezultati :

3 HNL Sjever , 1. kolo :

Mladost Ždralovi – Polet 3:2 , Rudar – Bjelovar 1:4

(Miljenko Dovečer, foto Tin Tomanić, fb Polet)