Lokomotiva prejaka za domaće rukometašice Zrinskog

U predivnoj atmosferi pred nešto više od 300 gledatelja uvjerljiva pobjeda zagrebačke Lokomotive protiv domaćih rukometašica Zrinskog

U utakmici u kojoj su se sučelili bivši izbornik, sada trener igračica Zrinskog, Goran Mrđen i sadašnji izbornik ženske reprezentacije Nenad Šoštarić, na klupi Lokomotive, bilo je neizvjesno samo u početku utakmice, prvih desetak minuta.

Nakon gola čakovčanke u redovima Lokomotive Stele Posavec u 15. minuti za 5:8, razlika se do kraja poluvremena samo povećavala. Domaće rukometašice bile su nemoćne u napadu, nisu mogle probiti čvrsti obrambeni blok Lokomotive,a i dosta udaraca je završilo u stativi i vratnici.

Gošće iz Zagreba u ovom trenutku prva ekipa lige u brzim kontrama nemilice su punile mrežu Zrinskog i na poluvrijeme se odlazi s visokih 10 : 18.

U drugom dijelu u jednom trenutku Zrinski dolazi do minus pet razlike, ali to je bilo sve u ovoj utakmici. Nakon toga razlika se samo povećavala da bi susret završio visokom 23 : 32 pobjedom Lokomotive.

Moramo spomenuti da u zagrebačkoj Lokomotivi igraju dva para blizanki sestre Kalaus Larissa i Dora i sestre Posavec Stela i Paula.Upravo je jedna od sestara Kalaus, Larissa bila i najefikasnija na utakmici sa čak 11 postignutih golova. Za zagrebčanke su efikasne još bile Jelena Kajfeš s pet golova, a Stela Posavec i Marina Glavan dale su po četiri gola. Najefikasnija u domaćim redovima bila je slavljenica Tea Grubišić (čestitke za rođendan !) sa šest golova, Lea Vukojević i Ana- Maria Gavrić po četiri gola i Dora Lukić sa tri gola.

U slijedećem kolu Zrinski gostuje kod Zameta u Rijeci.

(Miljenko Dovečer, foto Tin Tomanić)