LIJEPI USPJESI MLADIH RUDAROVACA

Da je NK Rudar već duže vrijeme sportski hit u Gradu to je već svima dobro poznato ne samo po rezultatima, već po  organiziranosti kluba, a posebno po radu sa mlađim kategorijama.

Seniorska ekipa kluba sigurno će prvenstvo završiti u samom vrhu, najvjerojatnije na drugom mjestu, dok ih mlađe kategorije prate sa isto tako kvalitetnim rezultatima, ako ne i boljima.

Pošto svima njima završava prvenstvo slijedeći vikend zadnjim kolom, pogledajmo momentalna stanja i plasmane Rudarovih mlađih ekipa. Svi se oni takmiče u Ligi HNS Središte Sjever skupina B zapad.

 

Kategorija U-8 pod vodstvom trenera Dalibora Liklina završila je svoje prvenstvo kao pobjednik svoje skupine te kao viceprvak Međimurja. Lijep uspjeh i velike čestitke i o tome smo već pisali.

Kategorija U-10 sa trenerom Leonardom Sanjkovićem ove je subote osigurala prvo mjesto u skupini uvjerljivom pobjedom nad ekipom Mladost Komet iz Preloga rezultatom 7: 1 i time stekla pravo na razigravanje za prvaka Lige HNS sa prvakom skupine A. Treba istaći impozantnu gol razliku 103:10 .

Igrači koji su izborili ovaj lijep uspjeh : Ivano Gogić , Marko Lisjak , Ilija Liklin , Patrik Nedeljko , Ivan žužić , Fran Antolović /kap/ , Luka Novak , Mamsim Mutvar , Fran Jaklin , Lovro Lesjak ,Deni Varga , David Radiković ,Niko Perčić , Luka Mesarić , Filip Malović i Nikša Sovar.

Kateorija U-12 sa trenerom Lukom Rihtarec momentalno se nalazi na prvom mjestu sa bodom prednosti ispred ekipe Ivančice koja ima utakmicu manje te će međusobni sraz ovih dviju ekipa u zadnjem kolu odlučivati o prvaku skupine. Glatkom pobjedom ove subote od 3:0 protiv ekipe Mladost Kometa osigurali su si tu majstoricu za prvo mjesto.

Lijep uspjeh postigli su ovi igrači:  Niko Kodba , Petar Petković , Erik  Kukulić , Dino Murković ,Karlo Bogdan ,Sebastian Rene Jepure ,Kevin Nedeljko , Fran Vranić , Melissa Žužić/kapetan/ , Eruk Švenda ,Lovro Zadravec ,Lovro Horvat ,Goran Horvatić ,Borna Filipović , Jan Kolman i Gabrijel Jambrošić.

U-14 pod trenerskim vodstvom Stanislava Tota također je u vrhu tablice gdje dijeli prvo mjesto sa ekipom Sloge iz Čakovca sa malo slabijom gol razlikom. Protiv Mladosti Kometa ove subote porazom na svom terenu malo su kompromitirali svoj položaj na prvenstvenoj ljestvici te će o konačnom plasmanu odlučiti u direktnom dvoboju sa ekipom Sloge.

Teret prvenstva iznijeli su slijedeći igrači:

Sebastian Vresk ,Sebastian Turk , Luka Tkalec ,Pavao Sklepić ,Andrija Antolović , Matija Mesarić , Sandi Balog ,Soni Matoša , Valentino Mezga , Filip Radek ,David Novak i Mihael Veren.

 

 

Juniori ove sezone rezultatski ne bilježe baš najbolje rezultate ali zato postoje i objektivni i subjektivni razlozi. Tijekom sezone osuo se kadar igrača , a četvorica igrača nastupaju i  za seniorski sastav pa su se dešavale situacije da se ekipa jednostavno nije mogla sastati u najboljem sastavu. Dio krivice snose i i sami igrači koji se nisu odazivali na utakmice pa je trener po neke bio prisiljen odlaziti kod kuće.

Takve stvari se u idućoj sezoni ne smiju dešavati i to treba riješiti prije dogovorom i to je jedina crna mrlja u zaista odličnom radu NŠ Rudar.

Zadnju utakmicu juniorski sastav odigrao je protiv ekipe Novog Marofa  rezultatom 4 : 4 iako su imali vodstvo od 4 : 1 , ali i to je nogomet.

Ono što svakako moramo istaći je i odlično drugo mjesto ekipe U-12 na turniru u Novom Selu Rok gdje su u finalu nesretno na penale izgubili od ekipe Međimurja. Dečki sve čestitke.

I ekipe U-8 i U-10 postigle su veoma dobre rezultate . Ekipa U-8 izgubila je u četvrtfinalu dok su četvrto mjesto osvojili igrači U-10 kategorije.

Dečkima sve čestitke ako se zna da su samo prije toga igrali veoma važne prvenstvene dvoboje.

Ovakve rezultate te više od stotinu djece u ŠN Rudar svakako treba istaći te zahvaliti svim roditeljima , članovima NŠ Rudar na čelu sa voditeljem Kristijanom Antolovićem , Vladimirom Novakom , Tomislavom Nedeljkom ,Kolmanom , Kodbom , Sovarom i drugimakoji neka se ne naljute ako smo ih zaboravili.

Mame su još jedna lijepa priča uspješnosti ŠN Rudar. Uvijek tu za pomoći kod svake akcije , na svakom treningu prate svoje malene lijepo za vidjeti i svakako se ponosimo njima.

(Z. Rihtarec)

u-14 2

pio 17

unnamed (11)