Letjelo perje u Vratišincu – Sokol dvaput kljucnuo Galeba i postigao treću uzastopnu pobjedu

NK”Sokol” iz Vratišinca ovaj je vikend ugostio ekipu iz Oporovca NK”Galeb”. Vođeni pobjedama u zadnje dvije utakmice Sokoli su imali jasan cilj s kojim su krenuli u utakmicu. Inicijativa za sva tri boda u redovima domaćina vidjela se je od početka susreta te nisu dopustili da gosti preuzmu igru. Nakon nekoliko poluprilika, oduzimaju Sokoli vrlo važnu loptu na sredini terena, a Munđar Nikola ovu akciju završava zgoditkom. Bila je to 25. minuta i vodstvo od 1:0.

Nakon toga probudili su se i gosti iz Oporovca te zaprijetili par puta prema golu vratara Žagar Davora. Izborili su i par kornera, ali obrana Sokola svoj posao čuvanje opasnog prostora obavila ja vrlo dobro. Na odmor se otišlo rezultatom 1:0, a nakon početka drugog poluvremena momčadi su iz svlačionice izašle u istim sastavima.

Odlučujući trenutak utakmice događa se u 72. minuti kada Kodba Bojan prekrasnim lobom sa 18 metara vara gostujućeg vratara Koščak Danijela i postiže zgoditak za velikih 2:0. Nakon tog gola gosti su dugim loptama pokušavali napraviti pritisak na domaći gol, no bez uspjeha. Na kraju apsolutno zaslužena i čista pobjeda Sokola pred oko 100 gledatelja za svoj niz od 3 uzastopna trijumfa.

Sokoli u 11. kolu idu u Pribislavec gdje ih čeka novi izazov protiv NK”Poleta koji sada ima bod manje. NK”Galeb” kod kuće dočekuje NK”Hodošan”.

 

 (Antonio Horvat, foto Tin Tomanić)