LENTI IZ MAĐARSKE POBJEDNIK U-8 „RUDAR CUPA „ 2014.

U subotu na stadionu “Šuderka” održan je prvi međunarodni “Rudar cup ” 2014. uz učestvovanje ekipa iz triju zemalja Slovenije (Mura M.Sobota , Planika Turnišće) Mađarske ( Lenti) te Hrvatske ( Rudar, Trnava , Polet, Omladinac , Ivanić ) .

Nakon odigravanja utakmica po skupinama u četvrtfinalnim parovima sastali su se:

Lenti : Mura  10:0

Omladinac : Polet 4 :0

Planika : Trnava   3 :0

Rudar  : Ivanić     1 : 1 pen. 0:1

 

Polufinale :    Lenti – Ivanić              5 :1

                       Omladinac – Planika  2: 1

 

za 3.mjesto : Ivanić : Planika            2: 1

 

FINALE:  Lenti : Omladinac            2:1

 

Najbolji strijelac:  Šipoš Patrik (Lenti )

Najbolji vratar :    Matija Magaš (Omladinac ) 

Suci  : Zadravec ,  Šajnović

 

Prisustvovali  smo jednom odlično organiziranom turniru , a i to postaje već nešto sasvim normalno kada je u pitanju Nogometna škola Rudar.  Roditelji su opet bili nosioci cjelokupne organizacije turnira za koju su na ime organizacije od strane učesnika dolazile samo lijepe riječi s sloganom “Vidimo se opet ” . Normalno da je za sve učesnike organizator priredio hranu i piće pa su se bez obzira na dužinu trajanja turnira svi osjećali ugodno i dobrodošlo.

Za same male učesnike pehari , medalje , a na kraju i njihove neizostavne pizze bili su nešto nezaboravno pa ih je bilo jako lijepo vidjeti u nihovoj radosti i veselju. U Rudaru vele da će Rudar cup postati tradicionalan te će ga  pokušati proširiti i na četvrtu zemlju učesnicu Austriju. (tekst i foto Z. Rihtarec)