“LAPORNIKI” ŽELE KUP ! (tekst Zlatko Rihtarec)

Pobjedom 3:2 (1:1) nad ekipom  Spartaka iz M. Subotice ekipa Rudara plasirala se u osminu finala Kupa MNS-a. Rudar je u utakmicu krenuo sa dominacijom ali nakon jednog neopreznog starta Šprajca dosuđen je jedanaesterac za goste. Siguran egzekutor kaznenog udarca bio je u 4.min.igrač sa brojem 10  Fažon J.

 Ekipa Rudara i dalje nastavlja sa pritiskom te u 16.min Šoltić D. iz slobodnog udarca poravnava rezultat. Igrači Rudara i dalje drže loptu u svojem  posjedu, ali ne iskorištavaju vrlo zrele pozicije  za postizanje zgoditka.

 Teren je bio dosta sklizak za igru pa je tako bilo neopreznih startova s jedne i druge strane, ali nije  na sreću došlo do nikakvih težih povreda. Rezultatom 1:1 završava prvo poluvrijeme.

 

Rudar u drugo poluvrijeme ulazi puno energičnije  i nagrada stiže već u 47 min. kada Šoltić D. postiže svoj drugi zgoditak i dovodi domaćina u vodstvo od 2:1.Pritisak na gostujuća vrata i dalje traje ,a gosti pokušavaju preko kontranapada izjednačiti rezultat, ali je obrana Rudara  vrlo sigurna.

 U 53.min. Rudar povećava vodstvo na 3:1 nakon lijepog udarca glavom Šoltić M. Još dvadeset minuta  vrši se pritisak na gostujuća vrata te se stvara nekoliko stopostotnih šansi koje se ne iskorištavaju. I kako to  biva gosti kažnjavaju domaćina te u 87.min. preko Lackovića smanjuju rezultat na 3:2.

 U zadnjih desetak minuta domaćin prepušta inicijativu gostima te oni u zadnjim minutama propuštaju šansu  za izjednačenje.

Sve u svemu domaćin zasluženo prolazi u osminu finala kupa te očekuje pobjednika susreta Dinamo Domašinec – Mladost Palinovec.

Prije početka utakmice odana je minutom šutnje počast preminulom osnivaču Kluba, dugogodišnjem igraču i oružaru gospodinu Ivanu Brodaru.

SASTAVI:

NK”RUDAR”:  Rajf M., Vurušić S., Šprajc,Vuri, Vurušić B., Županec M., Šoltić D., Novak, Zadravec, Šoltić N., Šoltić M.,

pričuve : Rajf R., Kovačić R., Kovačić A., Knežević H., Podgorelec D., Žganec M.

NK “SPARTAK”Jalšovec,Lacković S., Janković, Sušec, Rogina, Lovrenčić ,Šegović, Fažon,Lacković E., Juras,Živković

Pričuve :Štefičar,Škvorc, Zadravec

Strijelci: 0 :1 Fažon (10 min.11m) 1:1 Šoltić D. (16) 2:1 Šoltić D(47.min) 3:1 Šoltić  M.(53min) 3:2 Lacković (87.min)

Suci:Srnec D., Kraljić T., Jakovljev B., delegat: Baksa Josip

gledatelja : 150

 

Žuti kartoni :Županec M.,Zadravec M.,Kovačić A.,(svi NK Rudar)