LAPORNIKI ZABLISTALI U GOJANCU ! (tekst i foto Zlatko Rihtarec)

Jučer je u Gojancu NK “Rudar” odigrao prvu kvalifikacijsku utakmicu za ulazak u  3.HNL- sjever i kako smo vas već izvijestili u izravnom javljanju sa utakmice zasluženo i uvjerljivo savladao domaćina sa 1:3. (0:2)

Danas vam donosimo opširniji izvještaj kao i fotogaleriju događanja sa same utakmice. Utakmicu su započele ekipe u slijedećim sastavima:

NK “PLITVICA”: Kišićek Antonio 6 , Gredelj Josip 6, Zgrebec Vlatko 6, Pomper Marko 6,5 , Horvat Mario 6,5 , Črnila Ilija 7(Horvat Matija 6) Tomašić Luka 6, Ister Tomislav 6 , Črnila Luka  5,5 , (Kocijan Karlo 6) Melnjak Nino 5,5 , Kocijan Petar 6(Buhin Krunoslav 6,5)

Pričuve:Crnković Domagoj, Horvat Vinko, Horvat Matija, Buhin Krunoslav,Kocijan Hrvoje, Kocijan Karlo, Tkalčec Marko

NK”RUDAR”:  Rajf Mario 9, Kovačić Alen 7,5(Knežević Hrvoja 7,5) , Šprajc Nino 7,5 ,Vuri Nino 7,5 , Županec Matija 8 ,Šoltić Dario 8 , Novak Filip 8,5 , Zadravec Matija 8 (Vuruši Sandro 7,5)Horvat Patrik 8, Šoltić Nikola 8,Šoltić Marko 7,5 (Rožman Luka 7,5)

Pričuve:Rajf Robert,Vurušić Sandro,Simun Tomica,Maglov Mate,Knežević Hrvoja,Rožman Luka, Žganec Mario

Suci :Sminderovac Kristijan-Kc. Pervan Goran-Bj, Novak Nikola.Kc, IV sudac:Jalžabetić Vjekoslav Kc   delegat:Grabovac Antun Orahovica.

Igrači Rudara su već od samog početka vrlo agresivno i sa puno motiva krenuli prema golu domaćina te ga potisnuli na njegovu polovicu. Prvu izglednu prigodu imao je Dario Šoltić u 4.min, ali njegov dribling prema mreži vrlo je dobro spriječio domaći vratar. Rudar nastavlja sa pritiskom, te se redaju prilike i polu prilike ispred domaćih vratiju. Plitvica je prvi put ozbiljnije zaprijetila u 12 min. nakon kornera, ali udarac domaćeg igrača Kocijana odlično brani Mario Rajf. U nastavku nakon pritiska i dobro izvedene kontre u 22.minuti Filip Novak sam izbija  pred domaćeg vratara i vrlo sigurno postiže vodstvo za Rudar na veliko
zadovoljstvo rudarove publike za koju odmah moramo reći da je došla u velikom broja i bila značajan  podstrek našim igračima.

Cijelo vrijeme prvog poluvremena Rudar  dominira utakmicom i bilo je samo pitanje vremena kada će povisiti vodstvo. Domaćin je pokušao  još u  dva navrata opasno ugroziti gol Maria Rajfa, po našem skromnom mišljenju danas najboljeg igrača Rudara, ali im on to svojim odličnim intervencijama nije dopustio. U 44. minuti pred sam kraj poluvremena, Rudar opet izvodi opasnu akciju po lijevoj strani u kojoj sudjeluje nekoliko naših igrača, da bi Filip Novak  na povratnu loptu odlično reagirao i sigurno je pospremio u mrežu za vodstvo od 0:2. Odjeknula je odmah poznata pjesma naših navijača “Volim ga, volim ga volim,volim Rudara.”

 

Tim rezultatom otišlo na zasluženi odmor za igrače Rudara jer ovo je bilo najljepše poluvrijeme koje su odigrali u posljednje vrijeme.

         Drugo poluvrijeme  ekipa Rudara započinje istim sastavom koji je završio i prvo dok domaćin nadajući se  poboljšanju rezultata vrši dvije izmjene. No ni to nije pomoglo domaćoj ekipi jer Rudar je  odlučio sigurno privesti utakmicu kraju. Najbolji strijelac  1. Međimurske lige, kako ne bi pokvario taj svoj renome na sebi svojstven način nakon odličnog primanja i okomitog kretanja prema golu oslobađa se protivnika i sigurno zabija za vodstvo od 0:3. Još petnaest minuta Rudar drži vrlo visok ritam igre , a zatim dolazi do laganog opuštanja što je sasvim razumljivo jer i vrijeme nije baš bilo naklonjeno igračima pošto je vladala dosta velika vrućina i sparina. To opuštanje koristi domaćin koji nakon trećeg uzastopno izvedenog udarca iz kuta postiže zgoditak preko rezervnog igrača Krunoslava Buhina i smanjuje rezultat na 1:3. Moramo istači i dvije izvanredne intervencije Rajfa  prije samog  postizanja zgoditka domaćina. Očito da Plitvica ima vrlo dobro uigrane prekide na što će naši igrači očito morati jako pripaziti u uzvratnom susretu.

 

Ovaj zgoditak kao da je uozbiljio igrače Rudara koji ponovo preuzimaju inicijativu te stvaraju još nekoliko vrlo izglednih prilika, ali u tome ne uspijevaju te utakmica završava zasluženom pobjedom ekipe Rudara što dovodi do velikog slavlja igrača i njihove vjerne publike. Moramo naglasiti da je ovoj vrlo dobroj, dinamičnoj i za gledanje lijepoj utakmici prisustvovalo oko 500 gledatelja od kojih su polovica, uvjereni smo, bili navijači Rudara. Tako je završio prvi dio kvalifikacija no potrebno je istači da bez obzira na ovu pobjedu u gostima, Rudar u uzvratu mora biti vrlo ozbiljan, jer ekipa Plitvice je vrlo opasan protivnik i sigurno se neće samo tako lako predati . Na kraju čestitke igračima kao i treneru i svima onima koji su pripomogli u ovoj lijepoj pobjedi. Još  jednom pozivamo na oprez u uzvratu jer kako kažu, nikad se ne zna, jer lopta je okrugla.