Polet iznenadio Međimurje u prvoj utakmici polufinala kup-a

U srijedu su se na SRC Mladost u Čakovcu sučelili Međimurje i Polet iz Svetog Martina na Muri.

Četvrtoligaš Polet ugodno je iznenadio u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Međimurskog nogometnog saveza. Gostujući u Čakovcu pred petsto gledatelja prezentirali su kvalitetnu i dopadljivu igru. A u 9. minuti već su imali vodstvo 0 :2 golovima Mezge i Turka. Međimurje je bilo u šoku, ali se brzo pribralo i uspjelo izjednačiti u prvom dijelu. Na 2:1 smanjio je Ikić prebacivši dobrog vratara Jambresa s nekih petnaest metara. Poravnanje je donio Patafta u 26. minuti nakon dodavanja Zanjka. Do kraja utakmice nije bilo golova, ali mnogobrojni gledatelji, uglavnom pristalice gostiju, mogli su uživati u prilikama s obje strane. U 37. minuti igrač Poleta Horvat promašio je gol s pet metara. Početkom nastavka domaći Marcijuš pogađa vratnicu. Domaćin se malo sabrao, a gosti su prijetili kontrama preko brzih Ferlina i Medveda. Do kraja utakmice bilježimo po jednu priliku sa svake strane, Šarićevu za Polet i Pataftinu za Međimurje.

– Mogli smo i do pobjede da smo realizirali nekoliko izglednih prilika. Pokazali smo da znamo i u četvrtoj ligi igrati nogomet i da smo dobro parirali drugoligašu. U uzvratu očekujem povoljan rezultat i plasman u finale. – kazao je trener Poleta Mario Kovačević

– Anulirali smo brzo početni šok međutim u prvom dijelu nismo dobro igrali . U drugom poluvremenu bilo je malo bolje, međutim nezadovoljan sam rezultatom i igrom. Da bi se plasirali dalje u uzvratu moramo biti puno,puno bolji jer Polet ima odličnu momčad. – rekao je trener Međimurja Matija Kristić .

Međimurje – Polet  2:2

Stadion SRC Mladosti, Gledatelja: 500, Sudac: Marijan Dumančić (Šenkovec), Pomoćnici: Borut Križarić (Čakovec) I Edvin Zobec (Strahoninec),  Delegat: Dragutin Vuk (Čakovec) Strijelci: 0:1 Mezga (7), 0:2 Turk (9), 1:2 Ikić (20), 2:2 Patafta (26).

MEĐIMURJE: Galoši, Ptiček, Režić, Marić, Hranilović, Tkalčić(46. Jakšić), Ikić, Zanjko, Patafta, Pušić (46. Brcković), Marcijuš (60. Munivrana)  Trener: Matija Kristić.

POLET: Jambres, Sakač, Mezga, Hozjan, Barat, Ferlin (68. Šarić), Horvat, Medved (90. Goričanec), Cvetković, Herceg, Turk  Trener: Mario Kovačević.

Uzvratna utakmica polufinala igra se  01. svibnja u Svetom Martinu na Muri s početkom u 17,00 sati.

(Tekst i foto Miljenko Dovečer)