Kup NSM – u četvrtfinalu međimurskog nogometnog kupa svi favoriti pobijedili

U srijedu 4. travnja u sve četiri utakmice međimurskog nogometnog kupa pobijedile su gostujuće momčadi.

Trećeligaš Međimurje na lošem i teškom travnjaku u Slakovcu bez problema je 6:0 pobijedio domaću Slobodu. Poluvrijeme je završilo 0:2 golovima Marcijuša i Šarića, dok su se u nastavku u strijelce još upisali Patafta, Hlišć, Sabol i Malenović.

Grbavi teren u Goričanu onemogućavao je dobru igru gdje je bilo teško kontrolirati loptu. Pobjedu Rudaru protiv domaće Trnave donio je u drugom dijelu Luka Čalopa golom u 61. minuti.

Mladost Komet bez imalo muke u gostima je pobijedila Zasadbreg 77 4:0, s po dva gola Balenta u prvom i dva Radikovića u drugom poluvremenu.

Najzanimljivija kup utakmica odvijala se u Čakovcu gdje su se nakon tri dana ponovo sučelili domaća Sloga i Nedelišće. Šimunić je iz teške pozicije u 22. minuti doveo goste u vodstvo nakon udarca iz kuta kojeg je izveo Slunjski. Na 1:1 udarcem glavom u 35. minuti izjednačuje Fučko. Šest minuta kasnije golom Martinovića koji glavom posprema loptu u mrežu utakmica je riješena. U 83. minuti utakmica je mogla otići u neizvjesnost i vjerojatno jedanaesterce, ali udarac s bijele točke Siniši Baksi brani vratar Kocijan i odvodi svoju ekipu u polufinale.

Kup MNS za seniore, četvrtfinale:

Sloga (Čakovec) – Nedelišće 1:2

Trnava – Rudar 0:1

Zasadbreg 77 – Mladost Komet (Prelog) 0:4

Sloboda (Slakovec) – Međimurje 0:6

Kup MNS za seniore, polufinale (domaćinstvo prvog susreta se određuje ždrijebom):

Nedelišće – Rudar

Mladost Komet (Prelog) – Međimurje

(tekst Miljenko Dovečer, foto ZR)