Krosom učenika Osnovne škole Mursko Središće obilježen Europski tjedan sporta

Posljednjeg  dana  aktivnosti u projektu Open Streets Day,  koji ove godine  povezuje Europski  tjedan mobilnosti i Europski tjedan sporta,   održan je kros za učenike Osnovne škole Mursko Središće u sklopu obilježavanja Europskog  tjedna sporta. Nakon zajedničkog zagrijavanja učenici su krenuli na start krosa. Svaki  razred otrčao je svoju dionicu krosa . Za prva tri mjesta uslijedila je podijela medalja . Grad Mursko Središće je za sudionike krosa osigurao 160kg jabuka koje je donirala tvrtka Promming d.o.o. iz Čakovca.

Slogan ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti  bio je ““ Krećite se s nama“, a on  potiče na odabir aktivnih načina kretanja ili kombiniranja hodanja i biciklizma s javnim prijevozom . Motivira nas na razmišljanje o načinu kretanja i prijevoza koji je za nas najprikladniji. Stoga smo u suradnji sa područnim školama Hlapičina i Pekelnica oraganizirali razne aktivnosti koje uključuju  šetnju, bicikliranje , rolanje  kao sredstva kretanja. Također  je organizirana biciklijada kroz sva naselja u sklopu Grada Mursko Središće u koju su bili uključeni članovi USR „Sport za sve“ M. Središće, podružnice umirovljenika i svi zainteresirani mještani.

U tjednu obilježavanja Europskog tjedna sporta organizirali smo razne rekreativne igre  i „Biciklijadu za najmlađe“ u kojoj su sudjelovala  djeca vrtičke i predškolske dobi , a koja se održavala u sklopu Sajma sigurnosti i prevencije. U sportskoj dvorani organizirali smo vježbanje  za sve članove USR „Sport za sve“ i sve zainteresirane mještane. Kružni trening na sprava za Street Workout nažalost nismo održali zbog kiše. Krosom učenika završili smo  obilježavanje Europskog tjedna sporta odnosno  manifestacije Open Streets Day.

Nadamo se da smo potaknuli djecu i sve odrasle učesnike  na tjelesnu aktivnost u funkciji očuvanja i poboljšanja zdravlja.

Rezultati jesenskog krosa objaviti će se kroz nekoliko dana.

(GMS, Marta Tuksar, foto: GMS)