KRISTIJAN ANTOLOVIĆ O NOGOMETNOJ ŠKOLI, HAJDUKU I NOVOM STADIONU

Danas smo razgovarali s Kristijanom Antolovićem, voditeljem Škole nogometa i članom uprave NK Rudar o više zanimljivih tema, a informacije koje smo dobili svakako će zanimati sve one koji prate vodeći gradski klub, kao i ostale klubove s našeg područja.

 

Gospodine Antolović krenimo prvo sa Školom nogometa čiji ste voditelj. Kako ona radi i što se namjerava napraviti u sljedećem periodu kako bi ona bila još bolja i uspješnija ?

 

„Organiziranje Škole nogometa u NK Rudaru pokazalo se neophodnim i potrebnim jer samo tako klub može imati perspektivu i dobru budućnost. Sve mlađe kategorije, počevši od djece iz vrtića pa do juniora, objedinili smo u toj školi u kojoj se sa djecom radi stručno, kvalitetno i redovito što pokazuju rezultati u takmičenjima. Imamo četiri kategorije, U-8, U-10, U-12, a U-14 i juniori su objedinjeni pod jednim trenerom. Napomenuo bih da klub plaća samo trenera juniora, dok se ostali financiraju iz članarine. O samom radu škole i o njezinim uspjesima Muralist je redovito izvještavao pa sada ne bih o tome. Želio bih govoriti o onome što planiramo za sljedeću godinu, a što će dati novi zamah i poticaj razvoju nogometa u našem gradu.

Dakle, želimo i to ćemo napraviti, u školu uvesti sve mlade nogometaše kako one iz Murskog Središća, tako i one iz ostalih gradskih naselja, Štrukovca, Hlapičine, Peklenice i Križovca. Ti klubovi se takmiče u nižim ligama i obaveza im je da imaju samo jednu mlađu kategoriju tako da je puno djece prikraćeno i nije im omogućeno da se od malih nogu bave nogometom. To ćemo sada promijeniti i sve zainteresirane uključiti u rad naše škole. Kako ne bi ispalo da Rudar time želi sve uzeti k sebi i tako stvoriti neki otpor u drugim klubovima ili među roditeljima te djece, planiramo osnovati udrugu koja bi bila iznad same Rudarove škole i koja bi na ravnopravnoj osnovi obuhvaćala sve mlade nogometaše iz svih klubova s gradskog područja. Naravno da bi Rudar davao kompletnu infrastrukturu, kao i stručne voditelje ,odnosno trenere.

Razmišljamo da u tu svrhu zaposlimo jednog profesionalca koji bi svakodnevno brinuo o tom velikom pogonu kojeg neće biti moguće voditi amaterski ili volonterski. Odmah da kažem da se ne radi o meni. Tu se svakako postavlja pitanje o financiranju takvog projekta, no ja se nadam da ćemo i to uspješno riješiti. Rezultati svega toga bili bi gotovi igrači koji bi nakon završene škole i omladinskog staža popunjavali naše klubove koji bi time samo profitirali, a ne bi morali posebno ulagati u vlastite škole. Nadam se da će ovu ideju svi prihvatiti jer ona može samo donijeti velike koristi, kako klubovima tako i posebno djeci, mladim nogometašima.“

kiki-2

Rad Škole nogometa upotpunjujete i suradnjom s najvećim hrvatskim klubovima. Ona s Dinamom iz Zagreba je već uspostavljena prošle godine, a evo sada se razvija prijateljstvo i suradnja s Hajdukom iz Splita. Kako je do toga došlo ?

 

„Na mjesto voditelja škole nisam došao slučajno i nepripremljen. Imao sam plan, viziju i želju da nešto napravim i to sada nastojim realizirati. Gledajte, bez ideja, a pogotovo bez inicijative koja je ključna u svemu tome, nema ni rezultata. Stupio sam u kontakt s dva naša najveća kluba, iznio im svoje želje i planove i oni su to rado podržali. Prošle godine kompletna škola bila je gost Dinama u Maksimiru, a sada idemo u Split na Poljud. Sve naše kategorije odigrati će utakmice sa svojim vršnjacima iz Hajduka, upoznati taj prekrasni grad, steći će se nova prijateljstva i poznanstva. U Split idemo sa dva autobusa jer se radi o stotinjak djece i njihovih roditelja koji će to većinom i platiti, ali se nadam i velikom odazivu sponzora tako da tu ne bi trebalo biti problema. Sigurno je da će ova, ali i sljedeće takve inicijative dati dodatan poticaj i motiv našim mladim nogometašima. „

kiki-8

Škola nogometa stvarati će nove igrače pa se postavlja pitanje na kakvom će stadionu oni igrati u bliskoj budućnosti ?

 

„ NK Rudar je prije dvije godine izradio kompletne planove i nacrte novog stadiona na Šuderki. Izgraditi će se nove, prave tribine kao i prostorije za prateće sadržaje koje će obuhvati sve što je potrebno da jedan takav objekt ima. Osim toga u planu je izgradnja dva pomoćna terena, jedan sa prirodnom, a drugi sa umjetnom travom. To je ono što nam najviše nedostaje i što će najviše pomoći Školi nogometa.

Do sada nismo krenuli u realizaciju tog projekta jer se nadamo i očekujemo da će se to financirati iz EU fondova. U suradnji sa REDEA- om izradili smo sve potrebne dokumente i samo čekamo da se otvori natječaj pa da to realiziramo. Mislim da bi to trebalo biti gotovo do osmog mjeseca ove godine. Projekt je vrijedan 300.000 eura, a kada sve bude gotovo Šuderka će zablistati u novom, prekrasnom izdanju što naš grad i svi mi skupa svakako zaslužujemo.“

(rt, foto Tin Tomanić)

kiki 2