KRISTIJAN ANTOLOVIĆ – KIKI VODITELJ ŠN „RUDAR“

Dosad smo vam predstavili rad i natjecateljske uspjehe ŠN ” Rudar” , a ovaj put vam taj rad  želimo prikazati kroz razmišljanja voditelja škole Kristijana Antolovića – Kikija poznatog dugogodišnjeg igrača Rudara .

 

Zašto ste se odlučili prihvatiti ove odgovorne i zahtjevne dužnosti ?

U nogometnom klubu Rudar već se jedno duže vrijeme veoma kvalitetno radi sa mlađim kategorijama , ali sa sve većim brojem kategorija i broja igrača sve to nužno je bilo  podignuti na viši nivo kroz školu nogometa u sklopu NK “Rudar”.  Prije svega moja razmišljanja se zasnivaju na dugoročnom radu kako bi se u sklopu škole odgojilo što više nogometno školovanih igrača  za nastup danas sutra u seniorskim ekipama   iako to nije prioritet.  Naime na području grada djeluje više sportskih grana npr. atletika, košarka ,tenis itd.  I svi oni kao i mi u nogometu trudimo se da  djecu čim više približimo sportu i odvojimo ih tog cjelodnevnog sjedenja u školskim  klupama ili  kod kompjutera.

kiki 2

Prijeđimo na sam rad škole i njezinog funkcioniranja

 

U samoj školi radimo sa šest uzrasnih kategorija koje treniraju i takmiče se sa sebi po godištima ravnopravnim ekipama. Ove sezone prvi put  smo uključeni u natjecanje  višeg stupnja u sklopu 2.HNS  Središte Sjever skupine B Zapad pa je već samo to uključivanje tražilo pojačani trenažni  i organizacijski tretman.

U sklopu škole djeluju kategorije U-8 , U-10 , U-12 , U- 14 , U-15  te juniori .  Ono što bih htio naglasiti je da smo već prošle sezone postigli prvi lijepi rezultatski uspjeh kada su mlađi pioniri tj. kategorija U-10 postali prvaci Međimurja te im i ovaj puta još jednom čestitam na lijepom uspjehu. Iako nam rezultati u ovom trenutku nisu glavni pokazatelj sigurno da i oni puno govore o samom radu. Isto tako što bih htio istači je početak suradnje sa NŠ “Dinamo” Zagrebčiji smo gosti bili na cjelodnevnom  druženju u Maksimiru , a oni će biti naši dragi gosti na proljeće.

kiki 3

 Kako ste trenerski  ekipirani ?

 

U radu s mladima treneri su veoma važan element u  radu škole. Mi smo se fokusirali na domaći trenerski kadar pa nam trenersku ekipu čine mladi stručni treneri bivši  igrači Rudara ili klubova sa područja grada  Dalibor Liklin , Leonard Sanjković , Luka Rihtarec i Stanislav Tot.  Sve su to treneri koji i sa ljudske , moralne , a i one sportske imaju što pokazati našim mladim igračima te im ujedno služe i kao uzor u daljnjem razvoju. Pod njihovim vodstvom sve ekipe u svojim natjecateljskim skupinama su prve ili djele prvo mjesto jedino su juniori hendikepirani zbog igranja najboljih njihovih igrača za seniorsku ekipu pa je njihov rezultat nešto slabiji no to ne umanjuje njihov rad i napredak. Trenira se tri puta tjedno prije i poslije podne ovisi o nastavi u školama.

kiki 4

Jedan od problema je svakako infrastruktura….

 

Da , dosta smo hendikepirani zbog  pomanjkanja prostora za treniranje pošto za sada na Šuderki postoji samo jedno igralište . No dobrom suradnjom  trenera prve ekipe Vincetića i naših trenera za sada uspijevamo naći termine na zajedničko zadovoljstvo , a u budućnosti će se i taj problem oko igrališta sigurno riješiti.  Sada kada prelazimo na zimski dio treniranja u dvorani nažalost nismo u Središću uspjeli dobiti dovoljan broj termina  pa smo prinuđeni koristiti dvorane u drugim mjestima Toplice Sv.Martin i Selnica. Normalno to financijski dodatno opterećuje rad škole .

Tu moram istaći jako dobru suradnju sa roditeljima koji su se stvarno angažirali u radu škole , ali isto tako i u financijskom djelu kroz članarinu koja je kroz ljeto iznosila 80,00 kuna , ali sada zbog dodatnog plaćanja dvorana bili smo prisiljeni podići je na 100,00 kuna.  Za sada još uvijek djelujemo u sklopu kluba no možda bi bilo dobro razmisliti o osnivanju udruge škole nogometa zbog lakšeg financiranja . U sklopu škole treniraju djeca ne samo iz M.Središća već i Križovca , Peklenice ,Štrukovca ,Miklavca, Vratišinca

kiki 5

Suradnja s gradom?

Moramo  se zahvaliti osobno gradonačelniku Srpaku koji je prepoznao naš rad te nam pomaže koliko i gdje može.

Isto tako moram istaći odličnu suradnju sa klubovima iz susjedne Slovenije tj. Najviše iz susjednog na Prekmurja.

kiki 6

Daljnji ciljevi , želje….

 

Prije svega želja mi je da rad škole dovedemo na najviši nivo kako bi uz NK Međimurje  kao po meni glavnog nosioca kvalitete i mi se priključili među tri najjače nogometne škole u Međimurju. D ae odnosi  sa klubovima na području Grada što se tiče mlađih kategorija podignu na viši nivo te da i oni uvide korist koju mogu imati za svoje klubove kroz rad NŠ Rudar . Međimurski nogomet ide u pozitivnom smjeru što se tiče rada sa najmlađima pa svakako moramo istaći već uz navedenu Školu Međimurje -Čakovec , Polet Sv. Martin ,Sloga Čakovec ,Prelog , Spartak M. Subotica i Rudar .To su mislim za sada nosioci koje bi NSM morao još jače podržati. U Međimurju postoji jako velik broj klubova i puno djece koja vole nogomet ali da bi možda jednog dana krenuli stopama naši poznatih Međimuraca Bogdana, Vabeca ,Jarnija , Ladića treba se okrenuti toj djeci i raditi sa njima, a ja se nadam da smo mi krenuli tim putem.

kiki 7

I za kraj …….

 

Drago mi je što su rezultati i rad prve ekipe podignuti na visok nivo te oni postaju uzor našim mladim naraštajima. Zbog toga iskrene čestitke seniorskoj ekipi na jesenjem  uspjehu , treneru Vincetiću te cijelom  IO kluba na čelu sa predsjednikom Nedeljkom ,  tajnikom Liklinom te dobrim duhom kluba Zlatkom Rajfom.

Spomenimo samo još dva turnira koja nas očekuju u malom nogomet prvo

20-21 .12.2014  tradicionalni međunarodni turnir   U-10 , U-12,

24-25.01.2015  međunarodni turnir  U-8  –  U-15 no o njima će još biti riječi.

I za kraj iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim svima koji su nam na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog našeg projekta te se nadam još boljoj suradnji u budućnosti.

 

Svima sretne i blagoslovljene nadolazeće Božićne blagdane i puno sportskih i životnih uspjeha želim u svoje osobno i u ime ŠN Rudar!

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)

kiki 8