Krah Rudara u zadnjih osam minuta utakmice u Svetom Martinu na Muri

U susjedskom derbiju između Poleta iz Svetog Martina na Muri i  Rudara iz Murskog Središća visoka i zaslužena pobjeda domaćina od 4:0, iako po prikazanom na samom terenu izražena previsokim rezultatom.

Utakmica je odigrana u visokom  i borbenom ritmu usprkos teškom i sparnom vremenu.

U ravnopravnom prvom dijelu što se igre tiče  domaćini dolaze u vodstvo od 1:0  u 19. minuti  zgoditkom Marka Šarića.

Imao je Polet u tom periodu još dvije-tri poluprigode za povećanje vodstva , a Rudar svoju najbolju šansu za poravnanje propušta u 45. minuti  kada udarac Antolovića  iz blizine krajnjim naporom zaustavlja domaći vratar Jambres.

U drugi dio utakmice obje ekipe ulaze s nešto izmijenjenim sastavima, a Rudar je taj koji ima veći dio igre drugog poluvremena u svojima nogama.  Ono što je  nedostajalo Rudaru u odnosu na Polet u ovoj utakmici svakako je igrač realizator, a očito da takvoga  momentalno u ovoj ekipi Rudara nema.

Domaćin rješava utakmicu u 82. i 83. minuti zgodicima Dejana Mezge za vodstvo od 3:0, i tu je bio kraj nadanja demoraliziranim igračima Rudara.

U nadoknadi vremena Polet preko Josipa Brezovca postiže još jedan zgoditak za konačnih 4:0.

Eto što se tiče Rudara drugi poraz za redom  poraz, opet izražen po nama previsokim rezultatom, te  u Rudaru iako je tek drugo kolo, o tome moraju jako ozbiljno razmisliti.

Polet je pak nakon poraza u Ždralovima krenuo u osvajanje bodova io time vjerojatno zadovoljio  svoje vjerne navijače.

Istaknimo fer i korektno navijanje s obje strane. Suđenje korektno na nivou derbija.

3. HNL Sjever 19/20, Igralište NK Polet, Sveti Martin na Muri, 2. kolo, 31. 08. 2019. godine 

      POLET-RUDAR   4:0 (1:0)

Suci: Filip Hirš, Borut Križarić, Tomislav Hudika, Jasmin Horvat  delegat: Josip Havaić

Strijelci: 1:0 19′ Šarić, 2:0 82′ Mezga, 3:0 83′ Mezga, 4:0 90+2 Brezovec

Gledatelja:  800

POLET: Jambres, Mezga(88′ Sakač), Hozjan, Horvat, Medved(46′ Ferlin), Šarić, Krištofić, Herceg, Mihalić, Perčić( 46′ Solomun), Brezovec pričuve: Horvat, Sakač, Filipović, Heric, Solomun, Ferlin, Karlovčec trener: Mario Kovačević

RUDAR: Rajf, Vinko, Šardi, Kuhar(46′ Šoltić), Radiković, Mesarić, Antolović(57′ A. Zadravec), Pintarić(79′ Zrna),Novak, M. Zadravec, Slunjski pričuve: Končić, A. Zadravec, Šoltić, Zrna trener: Dražen Škvorc

(tekst: zr, foto: Tin Tomanić)