KOŠARKAŠKO IGRALIŠTE U LOŠEM STANJU, SLIJEDI OBNOVA?

Mursko Središće danas nema niti jedno vanjsko košarkaško igralište, naravno tu ne računamo na nedavno otvoreni košarkaški teren u “Gornjem kraju“ koji je prekrasan, ali na njemu se ne može odigrati košarkaška utakmica ili organizirati košarkaški turnir.

Riječ je naravno o vanjskom košarkaškom igralištu pokraj sportske dvorane koje koriste košarkaši Rudara, ali i ostali koji žele odigrati basket ili šutirati na koš. Gumena podloga koja je nekada bila zelena, sada je potpuno istrošena i skoro sva je crna, linije se skoro i ne vide, a još su i iscrtane po starim mjerama i pravilima. Mrežica na obručima više nema, nekome očito jako smetaju kada ih svako malo potrgaju i skinu dolje. Konstrukcije koševa su na dijelovima hrđave i ljušti se boja. Naravno, treba spomenuti i drvene klupice za gledatelje i igrače, one su ovog ljeta obnovljene.

SAM_2621

Pošto smo dobili dosta upita u vezi situacije s tim košarkaškim igralištem, odlučili smo poslati upit najmjerodavnijoj osobi, Gradonačelniku Murskog Središća, gospodinu Srpak Draženu koji je odgovorio kratko i jasno: “U planu je obnova“.

SAM_2623

U košarkaškom klubu Rudar se nadaju da će to biti riješeno najkasnije do lipnja sljedeće godine kada počinje ljetna košarkaška sezona kada će napokon moći ponovno organizirati Streetball turnir, ali i igrati susrete Ljetne lige, a želja je i da sljedeći Međunarodni turnir bude odigran vani, a ne u dvorani. Manje je bitno hoće li nova podloga biti i dalje gumena ili će se asfaltirati, kao što je između ostalog bilo i legendarno vanjsko košarkaško igralište na “Partizanu“ koje je ustupljeno Teniskom klubu, a sada se tamo nalaze teniski tereni.

Na fotografijama Tina Tomanića možete vidjeti kako košarkaško igralište izgleda danas, stvarno tužno i ružno, kao i vrijeme između ostalog, posljednjih dana.

(Teo Cilar)

SAM_2622

SAM_2624

SAM_2625

SAM_2626

SAM_2627

SAM_2628

SAM_2630

SAM_2631

SAM_2632