Košarkaški Međimurja novu sezonu otvorili pobjedom u kupu!

Nakon dvadesetak dana odrađenih bazičnih priprema, košarkaši drugoligaša KK Međimurje Čakovec, u novu službenu sezonu 2023./2024. krenuli su tradicionalno u Kupu Krešimir Ćosić KS MŽ-a.

Bila je to dobrodošla utakmica u fazi kada su noge još uvijek teške. Protivnik je bila Kotoriba, član III. muške lige Sjever protiv koje je zabilježena rutinska pobjeda 96-59.

Trener Međimurja Stjepan Novak nakon jakog starta u prvoj četvrtini koja je završila 28-4, u nastavku susreta dao je priliku svim igračima u sastavu, koji je pri kraju kompletiranja za novu sezonu 2. ML Sjever. I svi su je dobro iskoristili i upisali se među strijelce.

Najefikasniji su bili nominalno novi igrači u rosteru prvog sastava KK Međimurje Čakovec. 16-godišnji Hren talentirani bek-playmaker, koji je priključen seniorskom sastavu, nakon što je već iskusio seniorsku košarku u prošloj sezoni s Wildboarsima i Pađan, povratnik u klub. Oba su zabila 12 poena uz pogođene trice.

Igrači prve petorke dobili su 15-ak minuta igre i pokazali dobru energiju i efikasnost. Iskusni Kuzmić, Novak, Glumac, uz ulaznog seniora Gašparića kad su bili na terenu, odmah su napravili nedostižnu razliku, dok se Mislav Kranjčec istaknuo s 3 trice.

Bartolić hvata pravi ritam nakon napornih priprema, kao i F. Kranjčec koji se priključio nešto kasnije, dok se sve kvalitetnije nameću još uvijek juniori i kadeti: Šarić, Zaspan, Horvat i Balent.

U momčadi gostiju iz Kotoribe najefikasniji je bio I. Fuš s 20 poena.

Uglavnom za početak je za Međimurje bilo najvažnije odigrati dobru utakmicu, prema dogovoru i sa što više energije za ovu fazu priprema, u kojoj se tek ovaj tjedan počelo ozbiljnije raditi u dvorani i na uigravanju za novu sezonu.

Idući vikend, vjerojatno u subotu 16. rujna, slijedi finalna utakmica županijskog kupa, a nakon toga daljnje natjecanje u međužupanijskom kupu i još jedna-dvije pripremne utakmice, kako bi se što spremnije dočekao početak nove sezone 2. ML Sjever koja kreće 7. listopada.

Međimurje: Kuzmić 10 (1×3), Novak 11 (1×3), M. Kranjčec 9 (3×3), Bartolić 3, Zaspan 5, Horvat 6, Hren 12 (1×3), Gašparić 6, Šarić 4, F. Kranjčec 8, Pađan 12 (2×3) i Balent 2. Trener. S. Novak.

KK Međimurje