Košarkaški klub Međimurje: S Bjelovarom u četvrtak u Ivanovcu

Protekli vikend košarkaši Međimurja nisu igrali utakmicu redovnog 9. kola 2. ML Sjever.

U dogovoru s Bjelovarom zamijenjeno je domaćinstvo, pa će domaćin utakmice koja se igra ovaj četvrtak 8. prosinca biti Međimurje, a u drugom dijelu sezone Bjelovarčani.

Utakmica se igra s početkom u 20:30 u sportskoj dvorani u Ivanovcu u kojoj Međimurje ugošćuje svoje protivnike tijekom prvog dijela sezone, s obzirom da su obje čakovečke dvorane I. i II. OŠ trenutačno „izvan stroja“ što se tiče odigravanja službenih utakmica.

Ovo je inače veliki hendikep za košarkaše Međimurja jer službene utakmice još uvijek moraju igrati u dvorani u kojoj uopće ne treniraju, pa ispada da sve utakmice igraju kao da su na gostovanju.

U tri utakmice 9. kola koje su odigrane za vikend zabilježeni su sljedeći rezultati: Ivančica – Vedi 70-68, Virka – Podravac 73-95 i Varteks – Radnik 39-98. Derbi kola igra se ovaj utorak 6. prosinca u Vrbovcu između Petra Zrinskog i Vindije, a Međimurje i Bjelovar igraju u četvrtak 8. prosinca.

Kadeti Međimurja igraju za naslov prvaka regije Sjever

I sve mlađe selekcije Međimurja su u punom pogonu. Najveći izazov u prvom dijelu sezone očekuje kadetski sastav (igrači rođeni 20006. i mlađi) koji će 10., odnosno 17. prosinca odigrati utakmicu za naslov prvaka regije Sjever koji donosi ulazak u Jedinstvenu kadetsku ligu HKS-a.

U prošloj sezoni naš kadetski sastav već je osjetio što znači igrati s najboljim hrvatskim ekipama, a sada će opet pokušati izboriti najbolju hrvatsku ligu u uzrastu U-17 koja kreće u siječnju 2023.

Protivnik je Radnik iz Križevci kao i prošle sezone i u redovima Međimurja nadaju se da će opet biti uspješni.

Kao pripremu za ovaj susret kadetski sastav je odigrao dobru i uspješnu trening utakmicu u Zagrebu s Dinamom.

Ovaj tjedan trener Novak rasporediti će snage kadetske ekipe za tri utakmice kao završnu pripremu za utakmicu s Radnikom.

Dio igrača koristiti će za juniorski derbi s Vindijom u Varaždinu (utorak) koji se igra s početkom u 20:45.

Dan poslije u srijedu navečer slijedi završetak Kadetske lige skupine A sa Čakovcem u M. Središću u kojoj će priliku dobiti igrači koji nemaju veću minutažu među juniorima i seniorima.

U četvrtak pak će osim već standardnih Kranjčeca i Rodeka, još neki igrači iz redova kadeta dobiti priliku da budu u sastavu seniorske ekipe protiv Bjelovara.

KK Međimurje