Košarkaška ženska Extra liga – pobjeda čakovečke Radosti nakon produžetaka

Ženska Extra liga prošle sezona završila je prvu, premijernu godinu. Ove godine ligu sastavlja osam slovenskih i dvije hrvatske ekipe, koje ne nastupaju u svojim državnim prvenstvima. Prošle sezone bila je tu i ekipa iz Celovca koja je pred početkom druge sezone odustala od natjecanja.Ove godine Hrvatsku predstavljaju Vindi iz Varaždina i Radost iz Čakovca.

Radosti je ovo prva sezona u Extra ligi i želi se predstaviti u najboljem svijetlu. Liga je jako dobro osmišljena za razvitak i napredak ženske košarke i zbog toga su se i mlade čakovčanke pridružile u ovoj sezoni.

Do sada su košarkašice Radosti odigrale pet utakmica i imaju skor od tri poraza i dvije pobjede .Drugu pobjedu ostvarile su u subotu u dvorani II Osnovne škole u Čakovcu protiv ekipe Žiri iz Slovenije.

Vrlo loše otvorile su domaće igračice susret i već nakon prve četvrtine gošće, lakše od očekivanog, odlaze na dvoznamenkastu prednost (8:18). Pozitivno u tome je što se tada nisu predale, već su se valjda tek tada zagrijale. U drugoj četvrtini nešto bolja igra i čvršća obrana dovode do smanjenja zaostatka, kojeg su u trećoj četvrtini u potpunosti anulirale i na semaforu je bilo 47:47.

I posljednja četvrtina također je završila izjednačeno, ali samo 1,20 minuta prije kraja gošće imaju prednost od čak 6 poena koju nisu uspjele zadržati. Sedam sekundi prije kraja naša najbolja igračica Laura Bašek pogađa oba bacanja za izjednačenje, a gošće ne koriste posljednji napad. U produžecima konačno domaće igračice uzimaju stvari u svoje ruke i donose svojoj ekipi drugu pobjedu.

Iako s igrom nije bio baš zadovoljan mladi trener Matija Terek kazao je da nakon tri utakmice koje su izgubili u egalu, konačno se piše pobjeda koja nije nezaslužena.

Čestitao je svojim igračicama, ali i protivnicama na fer i korektnoj igri!

Idući vikend mlade košarkašice Radosti gostuju u Kranjskoj Gori kod Jesenica!

ŽKK RADOST – KK ŽIRI 84:76

(8:18; 19:13; 20:16; 23:23; 14:6)

Sastav: Bašek 35, Terek 13, Škoda 13, Hlebec 11, Rodek 6, Obadić 3, Mađar 3, Mikolaj Ma, Mikolaj Mi, Polanec, Valkaj

(Miljenko Dovečer, foto Tin Tomanić)