KOŠARKAŠIMA RUDARA MEĐUNARODNI TURNIR U SLOVENIJI

Igrači Rudara koji su prestali s aktivnim igranjem za seniorsku momčad gostovali su u subotu na tradicionalnom međunarodnom turniru u Lendavi. Uz naše košarkaše i domaći Lindau igrali su još i mađarski Niederwald te austrijski Hochneukirchen.

Rudar je prvo u polufinalu bio bolji od mađarskog Niederwalda s 56:35 (34:13) a u tom su susretu igrali i za Rudar koševe postigli: Kraljić 17, Frančić 17, Srnec 12, Tkalec 7, Fric 3, Varšić, Stubičar.

Drugi polufinalni susret domaćini iz Lendave dobili su protiv austrijskog Hochneukirchena s 56:23.

 

Lindau-Rudar 42:43 (27:25)

Rudar: Srnec 16, Tkalec 13, Tuksar 8, Frančić 6, Kraljić, Fric, Stubičar, Varšić.

Rudar je u finale ušao pojačan jer mu se priključio i Stanko Tuksar koji je zbog obaveza propustio polufinalni susret. Nakon što je Rudar dobio Lindau u finalu turnira u Austriji te pred par mjeseci i u Murskom Središću, bilo je ovo treće finale u nizu, a lendavčani su bili nikada bliže pobjedi. Vodili su 42:41, a naši košarkaši su krenuli u posljednji napad za pobjedu. Na 0,9 sekundi do kraja fauliran je Saša Srnec koji je imao dva slobodna bacanja. Ruka mu nije zadrhtala, pogodio je oba i donio Rudaru prvo mjesto. Spomenimo i to kako je Saša bio prvi strijelac turnira s 28 koševa ukupno.

Idući turnir je na rasporedu u Mađarskoj 12. prosinca.

(Teo Cilar)

unnamed (1)

unnamed (2)

unnamed (3)

unnamed