Košarkaši Rudara U15 u četvrtak protiv Cibone za polufinale Prvenstva Hrvatske!

Košarkaši Rudara, točnije U15 momčad koja je složena u suradnji sa Košarkaškom akademijom Mrav iz Zagreba ostvarila je plasman na finalni turnir Prvenstva Hrvatske u Zagrebu. Tamo ih u četvrtak 01. srpnja čeka favorizirana Cibona.

Za plasman na finalni turnir, našim je košarkašima trebala pobjeda protiv Dubrovnika, a to je ova selekcija napravila vrlo uvjerljivo, pobjedivši 113:50.

KK Rudar-KK Dubrovnik 113:50 (28:7, 33:16, 27:16, 25:11)

Rudar: Trtanj 6, Gerovac 11, Obradović 13, Bojanić-Dujmović 2, Palokaj 15, Marić, Popović 12, Ivanić 8, Bandov 32, Kustura 10, Perić 4. Trener: Milković

Iako su košarkaši Dubrovnika u Mursko Središće došli uvjerenja da će se plasirati na finalni turnir Prvenstva Hrvatske, ta nada im je ubrzo splasnula jer je već nakon prve četvrtine praktično sve bilo riješeno. Rudar je taj period dobio s 28:7 i prema viđenom u prvih deset minuta, teško je bilo za očekivati da Dubrovnik može ozbiljnije zaprijetiti.

Dobra igra Rudara nastavila se do samog kraja utakmice, pa su tako naši košarkaši dobili i preostale tri četvrtine vrlo uvjerljivo za konačnih 113:50 i plasman u Zagreb na finalni turnir Prvenstva Hrvatske.

Tamo košarkaše Rudara čeka Cibona, a tamo prema riječima trenera Milkovića, Rudar može zaprijetiti ukoliko čvrsto i muški uđe u utakmicu.

U pobjedi protiv Dubrovnika najbolji je bio Bandov s 32 poena, Palokaj je još jednom pokazao šutersko umijeće s 15 poena od kojih su sve bile trice, pet komada, a Obradović se zaustavio na 13 ubačenih poena.

(Teo Cilar, foto: ilustracija)