KOŠARKAŠI RUDARA SLAVILI PROTIV VINDIJE

Vrlo važnu pobjedu ostvarili su košarkaši Rudara protiv Vindije iz Varaždina u borbi za peto mjesto C-1 lige. Rudar je i po drugi puta u sezoni bio bolji od Varaždinskog sastava, a pobjeda je došla nakon preokreta u drugom poluvremenu.

Rudar-Vindija 76:68 (14:17, 18:22, 24:15, 20:14)

 

Rudar: Varga 22, Brodar 2, Rošić-Novak 4, Perčić 9, Levačić 7, Radiković 17, Sobočan 15, Dobranić.

01

Rudar se morao jako pomučiti da dođe do vrlo važne pobjede protiv Vindije. Osjetilo se to u prvom poluvremenu koje su naši košarkaši odigrali pre nervozno. Kada tu dodamo da u današnjem susretu nisu igrala dva igrača iz petorke, najbolji skakač i bloker momčadi Saša Dodlek te ponajbolji strijelac Marko Bedi koji je u prošlom kolu ubacio 34 poena na gostovanju kod Kotoribe. Standardno je falio i “gastarbajter“ Arijan Vinko-Novak koji će u sastavu biti u posljednjem kolu protiv Nedelišća za dva tjedna.

02a

Na početku susreta naši su košarkaši poveli s 8:4, ali agresivna Vindija ipak bolja u nastavku prvog perioda koji završava rezultatom 14:17 u njihovu korist. Jedini raspoloženi kod Rudara u tom dijelu bio je Tomislav Radiković koji je u prvih deset minuta ubacio devet od 14 poena naše momčadi.

Loš period igre nastavio se i u drugom dijelu u kojem su gosti iz Varaždina došli do 11 poena razlike. Do kraja prvog poluvremena košarkaši Rudara uspjeli su smanjiti prednost Vindije na minus sedam.

03

Trener Saša Repalust očito je razbudio naše košarkaše na odmoru u svlačionici jer su u trećoj četvrtini igrali odlično, a u ovom periodu trebamo spomenuti razigravača Alena Vargu koji je u tom periodu ubacio devet koševa. Rudar je preokrenuo prednost i na 30 sekundi do kraja trećeg dijela naši košarkaši imaju devet koševa razlike, točnije 56:47. Pala je tada koncentracija, gubi se jedna lopta, gosti postižu koš faul, naši rade i nesportsku pogrešku pa poslije toga primamo i tricu za seriju gostiju 7:0 i samo plus dva Rudara uoči posljednjih deset minuta.

04

Ipak, nije bilo velike neizvjesnosti u posljednjem periodu jer na krilima Varge koji u posljednjoj četvrtini ubacuje novih sedam poena i odličnog juniora Luciana Sobočana koji je zabio osam od svojih 15 u posljednjoj dionici, Rudar bježi na plus deset. Utakmica se mirno privela kraju za konačnih 76:68.

05

Varga je predvodio Rudar s 22 poena od čega je 16 bilo u drugom poluvremenu, Radiković se zaustavio na 17, a junior Sobočan 15. Spomenimo da je u ovom susretu za Rudar igrao i Mario Levačić nakon dugog odsustva zbog posla, a koliko znači njegova pozitivna energija na terenu, ali još važnije na klupi kada treba dati podršku, najbolje znaju suigrači. Dodajmo kako je popularni Marča uspio ubaciti i sedam bitnih poena u desetoj pobjedi Rudara.

06

Rudar se sada izjednačio sa Vindijom po broju pobjeda i poraza na petom mjestu. Do kraja su dva kola, a Rudar će biti na kraju peti ukoliko bude imao isti omjer pobjeda i poraza kao Vindija pošto smo u oba međusobna susreta bili bolji ili ako ostvari pobjedu više.

07

Iduće kolo Rudar gostuje kod prvoplasirane Čakovec Globetke, a Vindija dočekuje Vinicu. U posljednjem kolu u Mursko Središće dolazi Nedelišće protiv kojeg je su naši igrači slavili u gostima, a Vindija će na gostovanje u Prelog.

Ostale rezultate i točnu ljestvicu nakon 20. kola nemamo jer se neki susreti igraju u nedjelju popodne i navečer, a to donosimo tokom ponedjeljka.

(Teo Cilar, foto Tin Tomanić)

08

09

10

11