KOŠARKAŠI RUDARA PORAŽENI U DONJOJ DUBRAVI

Košarkaši Rudara poraženi su kod Dubravčana u Donjoj Dubravi pa tako naši košarkaši i dalje neznaju za pobjedu na gostovanju kod te momčadi. Domaćini su slavili 69:55 zahvaljujući uvjerljivoj drugoj četvrtini koju su igrači Rudara odigrali vrlo loše.

Dubravčan-Rudar 69:55 (21:16, 24:11, 14:16, 10:12)

 

Rudar: Antolović 7, Gönc, Škoda, Perčić 2, Vojković 12, Radiković 16, Brodar 6, Dodlek 12, Dobranić.

Rudar je na gostovanje kod Dubravčana otputovao nekompletan. Falili su Marko Bedi i Jan Rošić-Novak, ali optimizma svejedno nije nedostajalo u redovima košarkaša Rudara. Bili su odlučni doći do prve seniorske pobjede uopće u povijesti Rudara na ovom teškom gostovanju, ali to se ipak nije desilo.

Dubravčan je dobio prvu četvrtinu s 21:16, a onda je uslijedila ona najlošija za Rudar, druga u kojoj su naši košarkaši postigli samo 11 poena, a primili čak 24. Prvo poluvrijeme Rudar je primio čak 45 poena iz čega je vidljivo da je obrana bila vrlo loša, a koncentracija niska u tom segmentu igre.

Drugo poluvrijeme Rudar odličan u obrani, dopustili su domaćinima samo 24 postignuta poena ukupno. Problem je bio napad jer se postiglo samo četiri poena više od domaćina što je bilo dovoljno samo da se ublaži poraz, ali i dokaz da se protiv Dubravčana moglo, samo da se u prvom poluvremenu odigrala obrana na razini iz drugog dijela susreta.

Tomislav Radiković predvodio je strijelce Rudara s 16 poena, a po 12 su ubacili Saša Dodlek i Matija Vojković.

Rudar je ovim porazom na omjeru na tri pobjede i dva poraza, a priliku za četvrtu pobjedu imati će iduće subote (28. studenog) protiv Donjeg Kraljevca. Susret se igra u sportskoj dvorani u Murskom Središću s početkom od 19 sati.

(Teo Cilar, foto Tin Tomanić, arhiva)

IMG_7540