Košarkaši Rudara održali Susret generacija

Tradicionani Susret generacija u organizaciji Košarkaškog kluba Rudar održan je u subotu 07. svibnja. Iako je bilo planirano da se susret održi na vanjskom terenu uz dvoranu, vremenske neprilike taj su plan poremetile pa su se košarkaši preselili u dvoranu.

Svjedočili smo jednom prekrasnom druženju, okupio se lijepi broj veterana koji se jedno vrijeme nisu vidjeli pa su imali o čemu pričati uz pivu, gemišt ili sok.

Mladen Tkalec-Stivi bio je glavni Masterchef, a pripremio je odličan grah za sve okupljene. Što se košarke tiče, vidjeli smo tri utakmice.

Prvo su na teren izašli košarkaši Rudara U15 koji su igrali prvenstveni susret protiv momčadi Vedi iz Bjelovara. Cijeli susret bio je neizvjestan, momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, a na nešto više od dvije minute do kraja gosti iz Bjelovara imali su tri poena prednosti. Naši su košarkaši na krilima velike podrške pune dvorane u kojoj su bili njihovi roditelji, seniori Rudara, veterani, našli su se tu i odbojkaši Plavih iz Peklenice koji su nešto ranije igrali finale Kupa Međimurja. Svi oni su glasno navijali, a mladi košarkaši Rudara to su im vratili pobjedom! Preokrenuli su u završnici minus tri i na kraju slavili s minimalnih 61:60 za veliko slavlje i zajedničku pjesmu Volim Rudara.

Bilo je zaista lijepo vidjeti takvu atmosferu, a posebno su sretni i veseli bili mladi košarkaši koji su prvi puta imali takvu podršku i glasno navijanje, a to će im sigurno biti još veći motiv za još napornije treniranje.

Nakon njih su na teren izašli oni najmlađi, košarkaši Rudara U11 koji su odigrali među sobom jednu utakmicu, tu se rezultat nije brojao, ali svi okupljeni mogli su vidjeti najmlađe talente na djelu i slobodno možemo reći, nisu razočarali!

Posljednja utakmica dana bila je ona između seniora i veterana Rudara. Oba sastava bila su vrlo motivirana i željela su doći do pobjede kako bi poslije utakmice mogli podbadati jedni druge. Ove godine bolji su na kraju bili veterani koji su slavili s tri poena razlike.

Nakon utakmice druženje je nastavljeno uz piće i odlični grah, a svi okupljeni s nestrpljenjem čekaju iduću godinu i novo druženje!

Teo Cilar