Košarkaši Rudara nastavljaju s uvjerljivim pobjedama

Treću uvjerljivu pobjedu u četiri odigrane utakmice ostvarili su košarkaši Rudara. U subotu navečer slavili su protiv Dubravčana iz Donje Dubrave rezultatom 92:51. Rudar će ovu pobjedu pamtiti i po jednom povijesnom podatku, nešto što još nikada nisu uspjeli napraviti. Naime, košarkaši Rudara su po prvi puta u povijesti kluba od kada su uvedene četvrtine, uspjeli zadržati protivnika bez i jednog postignutog poena u četvrtini.

Rudar-Dubravčan 92:51 (28:17, 23:12, 25:0, 16:22)

Rudar: Varga A. 20, Đokić N. 8, Rošić-Novak J. 19, Perčić T. 7, Radiković T. 8, Vinko-Novak A. 14, Dodlek S. 8, Sobočan L. 6, Lesar F. 2.

Dubravčan: Klipić Ka. 21, Ujlaki B. Habuš V. 6, Matotek A. 8, Klipić Kr. 13, Lisjak I. 3, Matotek M.,  Fuš H.

Košarkaši Dubravčana uspjeli su parirati Rudaru samo u prvih pet do šest minuta susreta nakon čega naši košarkaši bježe na dvocifrenu prednost. Za Rudar su u tom prvom periodu raspoloženi bili Tomislav Radiković koji je ubacio prvih pet poena na susretu te Alen Varga i Arijan Vinko-Novak s po šest ubačenih poena. Rudar je nakon prve četvrtine imao 11 poena viška.

U istom tempu Rudar nastavlja i u drugoj četvrtini uz nešto bolju obranu. Taj period također završava s 11 koševa viška u korist našeg sastava za plus 22 na poluvremenu.

Uslijedila je tada povijesna četvrtina za Rudar. Odlična obrana nije dopustila gostima da postignu niti jedan jedini poen dok su naši košarkaši ubacili 25, a od toga 10 je ubacio najmlađi u redovima Rudara, kadet Jan Rošić-Novak. Imao je Rudar prednost od 47 koševa nakon ovog perioda, a to je ujedno bila i najviša prednost na susretu.

Tek u posljednjoj dionici nakon što košarkaši Rudara nisu više igrali u onom tempu kao u prve tri četvrtine, gosti počinju pogađati i dobivaju taj period sa šest poena razlike. Na kraju uvjerljiva pobjeda Rudara od plus 41. Varga je opet bio najbolji strijelac Rudara s 20 poena dok je 19 ubacio Rošić-Novak. Vinko-Novak je također ubacio dvocifrenih 14 poena, a svi igrači Rudara uspjeli su se upisati u listu strijelaca. Kod gostiju najbolji Karlo Klipić koji je s 21 poenom bio najbolji strijelac susreta.

U ovom susretu nije bilo opravdano odsutnih kapetana Nikole Brodara i Marka Davida te još uvijek ozljeđenog Marka Bedija.

Spomenimo opet i lijepi broj publike koji se skupio na tribinama dvorane u Murskom Središću. Dobre igre naših košarkaša privlače sve veći broj ljudi u dvoranu što sigurno veseli čelne ljude kluba kao i same igrače i trenera. Kada tu dodamo kako nije bilo dosta stalnih gledatelja zbog proslave Martinja, u klubu u idućim domaćim utakmicama očekuju još veći broj ljudi.

Košarkaši Rudara u idućem kolu gostuju kod Donjeg Kraljevca. Iako je naša momčad favorit u ovom susretu, treba upozoriti da se prošle sezone tamo upisao uvjerljiv poraz. Gosti su posebno opasni ispod koševa gdje imaju visoke braću Davida i Jakova Ivanovića, te Mihaela Ružića i Tomislava Švendu. Glavni problem im čini što nemaju kvalitetnu bekovsku liniju i ako im se odigra kvalitetna obrana uz jak pritisak na loptu tu ulaze u probleme. Sigurni smo kako će trener Saša Repalust kao i u dosadašnjem dijelu sezone dobro pripremiti momčad i uzeti nove bodove.

Rudar se trenutno nalazi na petom mjestu ljestvice s tri pobjede i porazom. Čakovec Globetka i Lepoglava su vodeće momčadi s pet pobjeda i bez poraza, dok su na trećem i četvrtom mjestu Kotoriba i Petrijanec koji imaju tri pobjede kao i Rudar, ali i dva poraza. Oni su samo zbog jedne odigrane utakmice više od Rudara ispred na ljestvici, tako da je Rudar zapravo treći.

Ostali rezultati 5. kola: Grafičar II-Nedelišće 76:73 (odgođena utakmica 4.kola), Donji Kraljevec-Grafičar II 90:67, Čakovec Globetka-Kotoriba 89:80, Lepoglava-Petrijanec 92:60.

Parovi 6. kola: Petrijanec-Nedelišće, Vindija-Lepoglava, Kotoriba-Vinica, Dubravčan-Čakovec Globetka, Donji Kraljevec-Rudar, Grafičar II slobodan.

(Teo Cilar, foto Tin Tomanić)