KOŠARKAŠI RUDARA NA POČETKU SEZONE PORAŽENI OD KOTORIBE

Košarkaši Rudara doživjeli su visok poraz na otvaranju nove sezone. Bolja je bila Kotoriba koja je znatno pojačana ušla u ovu sezonu s čak nekoliko igrača iz Ludbrega koje im je ustupio drugoligaš Grafičar.

Rudar-Kotoriba 41:72 (10:17, 6:12, 13:23, 12:20)

Rudar: Brodar 4, Perčić, Levačić 2, Radiković 12, Bedi 12, Antolović 2, Vehtersbah-Stojan 5, Sobočan 4, Hajdinjak.

Rudar je u prvom kolu poražen od Kotoribe koja je u novu sezonu ušla s nekoliko iskusnih pojačanja iz Ludbrega. Dok su oni u drugom smjeru poslali tri mlada talentirana juniora koji igraju za Grafičar A-2 ligu kao zaštićeno godište.

Naši košarkaši prvo su kolo odigrali nekompletni, ali to nije razlog poraza već jako loš šuterski dan, ali i neiskustvo. Gosti su dobili sve četiri četvrtine i na kraju slavili s 31 poen razlike. Najbolji strijelci u današnjem porazu bili su Tomislav Radiković i Marko Bedi s 12 koševa, ali od njih se očekuje puno više u ovom rangu jer definitivno mogu bolje, a to su dokazali u snažnoj A-2 ligi sjever prošlih sezona.

 

Sljedeći protivnik našim košarkašima je snažni Dubravčan iz Donje Dubrave koji je svake godine u vrhu ove lige. Susret je na raspordu sljedećeg vikenda u Donjoj Dubravi. Nakon toga Rudar je opet domaćin, a dolazi sastav Međimurje Globetke iz Čakovca, aktualni prvak lige. (Teo Cilar)