KOŠARKAŠI RUDARA KREĆU U NOVU SEZONU – ARIJAN VINKO NOVAK U KRALJEVICI

Konačno je na red došla i nova košarkaška sezona. Košarkaši Rudara natjecati će se u C-1 ligi sjever, a u subotu 17 listopada s početkom od 19 sati dočekuju momčad Čakovec Globetke, prošlogodišnje prvake lige.

Globetka je već pet godina u nizu prvak lige, a čine je više manje bivši igrači Međimurja i Čakovca u veteranskim godinama potpomognuti s dva, tri nešto mlađa igrača. Naši košarkaši u sezonu ulaze u nešto promijenjenom sastavu. Klub je napustio Arijan Vinko Novak koji će karijeru nastaviti u odličnom drugoligašu KK Kraljevica. Klub je to koji odlično radi s mladim igračima, a igrao je nekoliko sezona i kvalifikacije za A-1 ligu.

IMG_1429

Pošto je upisao Tehnički fakultet u Rijeci, tamo će i igrati košarku, a u KK Rudar uopće ne sumnjaju da će se u klub vratiti kao još kvalitetniji igrač jer Arijan je igrač koji je najviše napredovao od svih igrača, a propuštene treninge u posljednjih nekoliko sezona mogli bi nabrojati na prste jedne ruke.

Spomenimo i igračka pojačanja. U klub se nakon jedne sezone izbivanja vratio Saša Dodlek koji je prošle godine igrao za Međimurje iz Čakovca. Novi igrač je i ponajbolji igrač C-1 lige, Danijel Švenda koji je došao iz KK Donji Kraljevec, ali njega nećemo gledati prečesto na terenu jer je dobio posao u Njemačkoj te ga neće biti tako često doma. Želja svih u klubu bila je i povratak razigravača Alena Varge koji je ipak odlučio i ovu sezonu provesti u Međimurju iz Čakovca.

Odlaskom Vinko-Novaka, Rudar je ostao bez razigravača, ali tu će rolu sada odigrati šuter Marko Bedi koji je prošle sezone odigrao svoju najbolju seniorsku sezonu i Tomislav Radiković. Puno prilike dobiti će i mladi talenti Leon Antolović i Lucijan Sobočan, a spomenimo kako se nakon nešto više od dvije sezone izbivanja zbog ozljede leđa vraća i centar David Bogdan. On još neće raditi punom snagom nego će polako ulaziti u ritam i postepeno će pojačavati treninge.

Trener seniora i juniora će i ove sezone biti Saša Repalust, a Mladen Tkalec raditi će sa djecom iz škole košarke.

kos 15

Turnir u Lendavi

Dvostruki košarkaški program u subotu kompletiraju i mlađi veterani koji su do nedavno igrali za seniore Rudara. Oni će nastupiti na tradicionalnom turniru u Lendavi gdje će im protivnici biti domaći Lindau, te mađarski Niederwald i austrijski Highlandersi. Protekla dva turnira u Austriji i Murskom Središću osvojili su naši košarkaši. Nakon turnira u Lendavi, sljedeći turnir igra se u Mađarskoj 12. prosinca.

Raspored turnira u Lendavi:

13:00 Rudar-Niederwald (Mađarska)

14:00 Lindau-Highlanders (Austrija)

15:00 Susret za treće mjesto

16:00 Finale

17:00 Veterani 50+ Lindau – Veterani 50- Lindau

(Teo Cilar, foto Tin Tomanić)

kos 9