Košarkaši Rudara drugi dio sezone otvorili s dvije pobjede

Nakon što su prvi dio Treće lige sjever završili s dva poraza od Čakovec Globetke i Međimurje Wildboardsa, košarkaši Rudara vratili su se na pobjedničke staze.

Prvo su na gostovanju u Lepoglavi u dramatičnoj završnici slavili pobjedu s “pola koša“ razlike da bi nakon toga na domaćem terenu bili bolji od Dubravčana iz Donje Dubrave.

Alen Varga tricom u posljednjim stotinkama donio pobjedu u Lepoglavi

LEPOGLAVA-RUDAR 71:72 (19:21, 9:21, 26:18, 17:12)

RUDAR: Varga A. 32 (6×3), Nerer V. -, Bedi M. -, Perčić T. 11 (2×3), Perčić F. 2, Dodlek S. (cap) 11 (1×3), David M. 2, Radiković T. 12 (2×3), Bogdan D. 2.

Na utakmicu protiv Lepoglave košarkaši Rudara otputovali su u oslabljenom sastavu. Nije bilo Marka Bedija koji je prvo ozljedio skočni zglob, a nakon toga bio pozitivan i na Korona virus, falio je Nikola Brodar, a do sada još ni jednu utakmicu nisu odigrali riječki studenti Jan Rošić Novak i Petar Breglec.

Sve to nije omelo naše košarkaše da krenu odlično protiv vrlo dobre i neugodne momčadi Lepoglave. Nakon prve četvrtine Rudar je imao plus dva, a onda je kao i mnogo puta do sada u drugoj četvrtini uslijedio period najbolje igre naših košarkaša. Odličnom obranom Rudar je domaćinima dozvolio svega devet postignutih poena u tom periodu, dok se ubacilo 21 za uvjerljivih plus 14 nakon prvih 20 minuta.

Dobro se krenulo i u treću četvrtinu gdje su košarkaši Rudara došli do najviših 20 poena razlike na utakmici, a onda smo gledali presliku utakmice iz Petrijanca gdje se vodilo također s 20 poena prednosti u trećoj četvrtini pa se izgubila utakmica u posljednjoj sekundi. Jasno je da zbog svih izostanaka igrača trener Saša Repalust nema veliku rotaciju pa dolazi do umora, a uslijed toga i pada razine igre što se desilo u Lepoglavi. Razigrao se i domaći igrač Matuza koji je ubacio 27 poena od čega je bilo čak 7 trica i Lepoglava do kraja trećeg perioda smanjuje na samo minus šest. Da Rudaru bude još teže u posljednjoj dionici pobrinula se ozljeda skočnog zgloba Tomislava Perčića tijekom treće četvrtine pa je Rudar morao i bez njega u odlučujućih deset minuta.

Košarkaši Lepoglave to su iskoristili i minus šest s početka posljednje dionice pretvaraju u plus dva u samoj završnici. Posljednji napad na utakmici imali su naši košarkaši, a loptu je u ruke uzeo najbolji igrač utakmice Alen Varga koji je na pola sekunde do kraja ubacio svoju šestu tricu na utakmici, a bio je to ujedno i pobjednički koš za 71:72 i veliko slavlje Rudara.

Varga je ubacio 32 poena, a veliku vpomoć imao je u Tomislavu Radikoviću koji je zabio 12, te Tomislavu Perčiću i Saši Dodleku koji su ubacili po 11 poena.

 

Nova odlična partija Varge, nova pobjeda Rudara

RUDAR-DUBRAVČAN 61:49 (15:16, 19:6, 15:14, 12:13)

RUDAR: Varga A.  28, Perčić T. 4, Perčić F.  Dodlek S. 19, David M. 2, Radiković T. 4, Bogdan D. Nerer V. Žganec L. Bedi M. 4.

Utakmica protiv Dubravčana bila je na mali broj poena. Kod Rudara se u sastav vratio Marko Bedi, ali ozljeda i Korona virus ostavili su traga pa je utakmicu završio sa svega 4 poena. Zato je opet raspoložen bio Alen Varga.

Rudar je nakon prvih deset minuta bio u minusu od poena razlike, a onda je uslijedila ta druga dionica u kojoj je Rudar ove sezone igrao najbolje. Tu se napravila ključna prednost, taj se period dobio s 13 poena razlike, a igrači Rudara su gostima dozvolili svega šest postignutih poena i na odmor odlaze s 12 poena razlike.

Drugo poluvrijeme bilo je potpuno izjednačeno, svaka je ekipa dobila jednu četvrtinu s poenom razlike, nismo vidjeli mnogo poena, ali ono najbitnije, važna pobjeda u borbi za prve četiri pozicije koje vode na finalni turnir je ostvarena.

Varga je susret završio s 28 poena što bi značilo da je u drugom dijelu sezone na 30 poena u prosjeku! Odličnu utakmicu odigrao je i Saša Dodlek koji je zabio 19 što je bila i većina Rudarovih poena u ovoj utakmici 47 od 61!

Košarkašima Rudara sada slijedi gostovanju u Đurđevcu kod Mladosti. Ekipe koja se nalazi na dnu ljestvice s jednom pobjedom i 11 poraza. Nadamo se jednoj ozbiljnoj utakmici od strane naših košarkaša u kojoj neće podcjeniti protivnika koji je pokazao da može iznenaditi. U prošlom kolu oni su upisali prvu pobjedu protiv Mladosti iz Ivanovca.

(Teo Cilar, foto: Tin Tomanić, arhiva)