Košarkaši Rudara dočekuju prvake

Treća liga košarkaša

Košarkaši Rudara sutra u 17 sati (subota, 07. prosinca, sportska dvorana Mursko Središće) u Trećoj ligi košarkaša dočekuju branitelje naslova, Čakovec Globetku.

Iako je ovo susret 7. kola, košarkašima Rudara ovo će biti tek četvrta utakmica koju igraju. Kako je u ligi neparan broj klubova, svaka momčad je jedno kolo slobodna, a Rudar je bio slobodan u drugom kolu. Susret protiv Međimurje II se nije odigrao odlukom uprave kluba, a neće se odigati niti uzvratni u Čakovcu dok je prošlotjedna utakmice protiv Vinice bila odgođena jer nije bilo dovoljno sudaca.

Momčad Rudara u ovoj je sezoni znatno oslabljena. Nema Alena Varge koji ovu sezonu neće igrati, fali i Arijan Vinko-Novak koji pauzira zbog problema s ozljedom te ga neće biti cijele sezone. Jan Rošić-Novak na studiju je u Rijeci i minimalno će participirati ove sezone. Najbolji strijelac Marko Bedi živi i radi u Sloveniji i dolazi svaki drugi tjedan pa su Uprava i trener Saša Repalust pomladili momčad, a valja spomenuti i povratak aktivnom igranju Tomislava Radikovića što je veliki plus za momčad.

Zbog svega navedenog ne čudi da je Rudar u sezonu krenuo s tri poraza u tri utakmice te se trenutno nalazi na posljednjem mjestu ljestvice.

Iz kluba vas pozivaju da im sutra dođete dati podršku koja je mladoj momčadi prijeko potrebna.

(Teo Cilar, foto: arhiva Muralista, Tin Tomanić)