Košarkaši Rudara deklasirali Vinicu na krilima Varge i Rošića-Novaka

Košarkaši Rudara razbili su Vinicu u gostima s ogromnih 56 poena razlike. Odlična obrana Rudara dopustila je domaćinima svega 38 postignutih poena te je još jednom dokazala da je najbolja u ligi. Rudar je slavio rezultatom 94:38, a treba spomenuti da su našim košarkašima na ruku išli i ostali rezultati pa bi se možebitnom pobjedom u idućem kolu protiv Lepoglave došlo na drugo mjesto.

Vinica-Rudar 38:94 (9:25, 15:20, 9:25, 5:24)

Rudar: Varga A. 36, Brodar N. (cap) 4, Rošić Novak J. 15, Perčić T. 7, Đokić N. 2, Radiković T. 6, Vinko Novak A. 8, David M. 4, Dodlek S. 6, Sobočan L. 6. Trener: Repalust Saša

Rudar je u ovaj susret ušao kao veliki favorit iako se s dozom opreza otišlo na gostovanje u Vinicu koja je prošle dvije sezone dobila Rudar na svom terenu.

Ovoga puta podcjenjivanja nije bilo, Rudar je u susret ušao koncentrirano i ozbiljno, a to je dalo rezultata već u prvoj četvrtini nakon koje su naši košarkaši imali 16 poena razlike. Tek u drugom periodu domaćini donekle pariraju Rudaru, ali unatoč tome razlika je do kraja poluvremena narasla na plus 21.

Prvo poluvrijeme je bilo vrlo dobro, ali što onda reći za drugo u kojem je Rudar primio svega 14 poena, devet u trećoj i samo pet u posljednjoj četvrtini.  Tko god je ušao u igru kod Rudara, točnije cijela momčad, svi igrači zabili su poene. Momčad su u ovom susretu predvodili još jednom nezaustavljivi Alen Varga s 36 poena, a to mu je već treći puta u ovoj sezoni da je ubacio 30 ili više te je zasluženo prvi strijelac lige i kadet Jan Rošić-Novak s 15 poena. Svi ostali bili su i više nego dobri i to je rezultiralo pobjedom od 56 poena razlike.

Rudaru u idućem kolu dolazi Lepoglava koja je do ovog kola bila na drugom mjestu s šest pobjeda i porazom, ali su u ovom kolu neugodno iznenadili svoje navijače domaćim porazom od Donjeg Kraljevca. Ukoliko Rudar pobijedi preuzeo bi drugu poziciju jer mu je u ovom kolu na ruku išao i treći poraz Vindije.

Ostali rezultati 9. kola: Lepoglava-Donji Kraljevec 77:85, Čakovec Globetka-Grafičar 92:76, Petrijanec-Vindija 72:68, Dubravčan-Nedeliše (igraju u nedjelju navečer), Kotoriba slobodna.

Parovi 10. kola: Grafičar-Vindija, Kotoriba-Petrijanec, Donji Kraljevec-Nedelišće, Rudar-Lepoglava, Čakovec Globetka-Vinica, Dubravčan slobodan.

(Teo Cilar, foto Tin Tomanić, arhiva)