KOŠARKAŠI RUDAR CIMPERA U NEDJELJU PROTIV BJELOVARA

Košarkašima Rudar Cimpera u subotu počinje prvenstvo u drugoj Hrvatskoj košarkaškoj ligi sjever. Naši košarkaši svoj susret prvog kola igraju u nedjelju na gostovanju kod Bjelovara s početkom u 16 sati.

Rudar Cimper u ovu sezonu ulazi znatno oslabljen, posebno na centarskim pozicijama gdje nema niti jednog igrača. Mladen Tkalec i Saša Srnec prestali su s aktivnim igranjem nakon prošle sezone, a ujedno su bili i najiskusniji igrači. Ovih smo dana saznali da i čakovčanac Nikola Hrkač, koji je u Rudar Cimper došao iz pred dvije sezone prelazi u redove Čakovca iako je tvrdio da za Čakovec nema namjeru igrati.

Jedini centarkojeg Rudar Cimper ima, 205 cm visoki David Bogdan još uvije nije sto posto spreman za igru i treninge zbog prošlogodišnje operacije leđa koju je imao. On će zaigrati tek u drugom dijelu sezone.

Tko će biti nositelji igre ove godine?

U prvom redu to su organizator igre 21-ogodišnji Alen Varga i 19-ogodišnji krilni igrač Tomislav Radiković. Zatim je tu 22-ogodišnji Saša Dodlek koji iako je također krilni igrač, a u ovoj situaciji sada, pokriva poziciju centra kao i Radiković povremeno. Sljedeći je tu Marko Bedi, bek šuter koji je ove godine dobio pravu priliku i u više navrata zabio preko 20 koševa te je pokazao da zna i može kvalitetno zamjeniti Hrkača.

Zatim su tu juniori. Pravilo nalaže da tokom cijele utakmice, na terenu mora biti barem jedan junior. Arijan Vinko Novak i Tomislav Perčić pokrivaju tu poziciju, tj. njih trener Branko Damjanović najviše koristi.

Od ostalih igrača tu su još Denis Sobočan, povratnik nakon nekoliko godina neigranja zbog obaveza na fakultetu, Nikola Brodar, Tomislav Levačić, Vinko Korbelj, Filip Lesar, Antonio Podkrajac, a po potrebi će u seniorski sastav uskakati dva najtalentiranija igrača iz omladinskog pogona, Leon Antolović i Lucijan Sobočan.

Postoji mogućnost da se dovede i neko pojačanje, ali predsjednik kluba Ivan Božić o tome nije htio govoriti.

 

Prvu domaću utakmicu Rudar Cimper igra u subotu 19. listopada kada u Mursko Središće u sklopu drugog kola dolazi uvjerljivo najbolja momčad lige kojoj je cilj prva liga, Grafičar iz Ludbrega.  (tekst Teo Cilar, foto Tin Tomanić)