KOŠARKAŠI RUDAR CIMPERA NASTAVLJAJU SURADNJU SA TK CIMPER (tekst i foto Teo Cilar)

U petak je u turističkom kompleksu “Cimper“ potpisan sponzorski ugovor između košarkaškog kluba “Rudar Cimper“ iz Murskog Središća  i TK Cimper kojeg je preuzeo novi vlasnik, poduzeće K23.

Cimper je i do sada bio sponzor košarkašima iz Murskog Središća, ali sada nakon što se promjenio vlasnik košarkaši Rudar Cimpera dobili su puno bolju podršku od novog vlasnika, Kristijana Kovačića. Sponzorski ugovor je poslovna tajna, a ugovor od strane kluba potpisao je predsjednik Ivan Božić dok je potpis za Cimper stavio gore spomenuti, direktor poduzeća K23 koje je preuzelo TK Cimper, Kovačić. Na potpisivanju ugovora bili su još prisutni i Gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak te član upravnog odbora kluba, Stanko Tuksar.

Božić: Ambicije su biti stabilan drugoligaš i pravi inkubator mladih ljudi koji odrastaju u zdravoj sredini i stvaraju mnogobrojna prijateljstva, iskustva i samim bavljenjem košarkom stvaraju zdrave temelje za nastavak života. Sve što je više od toga je veliki uspjeh.Baza će i u budućnosti biti domaći dečki, 90 posto njih. Trener prve momčadi ostaje i dalje Branko Damjanović. Klub ove godine slavi 40 godina postojanja, izrađuje se bilten-monografija od samog nastanka kluba pa sve do danas, zatim najavljujemo košarkašku noć koja će se održati 26. listopada ovdje u TK Cimper, a do tog datuma će biti spremna i ta monografija. Uskoro će se odigrati i prijateljska utakmica s prvoligašem Zabokom, a ovaj se mjesec odlazi na snažan turnir u Pulu.

Kovačić: Smatram da se najbolja reklama radi kroz sport i zato smo našli zajednički jezik s košarkašima koji se natječu u regijama koje su nama zanimljive. Košarkaše ćemo sponzorirati određenim novčanim iznosom i kompenzacijom, a želja nam je da nas reklamiraju i predstavljaju najviše na gostovanjima.

Iz razgovora s predsjednikom kluba i direktorom poduzeća K23 saznali smo da se sljedećeg ljeta u TK Cimper u suradnji sa košarkašima planira organizirati Streetball turnir, zatim tradicionalni susret generacija i nešto novo, što još nitko u Hrvatskoj nije organizirao, košarka na pijesku.

 

Direktor Kovačić planira u zimskim mjesecima ukoliko bude moguće, složiti klizalište, što je još jedna novost jer do sada su ljubitelji klizanja iz M.Središća i okolnih mjesta na klizanje mogli samo u Čakovec i Varaždin.