Košarkaši Međimurja sedmom uzastopnom pobjedom potvrdili prvo mjesto

Pobjedom u 7. kolu  jesenske polusezone košarkaši Međimurja potvrdili su status najbolje momčadi 2. muške košarkaške lige sjever. Za maksimalni učinak prvog dijela sezone igrači Maria Novaka morali su se dobrano namučiti. Teže od očekivanog pobijedili su sa 72:62 ekipu Labrada 1971 Žurko.

U subotnjoj utakmici igranoj u dvorani čakovečke 1. osnovne škole momčad iz Vrbovca zadala je dosta problema Čakovčanima. Otvaranje je pripalo gostima koji koriste dekoncentraciju domaćih i prva četvrtina završava njihovom prednošću od plus dva koša, bilo je 15:13. Takav rezultat na semaforu kao da je naljutio domaće koji u drugom kvartalu dvoboja pojačavaju tempo u napadu i obrani. Čakovčani su u tom periodu ubacili 21 koš, a primili samo 5. No, plus 14 s poluvremena počelo se topiti početkom treće četvrtine kada Vrbovčani postavljaju zonu na koju Međimurje loše reagira. U napadu organizirane akcije za šut za tri poena ne donose ploda te gosti dodatno smanjuju zaostatak.

 -Tada, ulaskom iskusnog Samira Jurasa, te njegovim pogođenim šutevima uspijevamo pri kraju treće četvrtine zaustaviti goste. Početkom zadnje četvrtine povećavamo vodstvo. U tim ključnim trenutcima ekipa odlično reagira, još jedan od iskusnijih, Saša Horvat pripomogao je svojim skokovima i pobjeda je bila osigurana- komentirao je završnicu susreta trener Mario Novak.

Strateg čakovečkog sastava čestitao je ne samo na pobjedi već i savršenom omjeru u jesenskom dijelu sezone. Maksimalnih sedam pobjeda iz isto toliko susreta omogućuje Međimurju suvereno osvajanje prvog mjesta 2. muške lige sjever.

-Ako želimo taj plasman zadržati moramo kroz sljedećih sedam tjedana unaprijediti našu igru u obrani i napadu. Moram pohvaliti Jurasa i Horvata koji bez obzira na svoje godine uvijek daju sve od sebe i svojim pristupom mogu biti uzor mlađima u klubu. – poručio je Novak.

Na prvu polusezonu osvrnuo se i predsjednik KK Međimurje Jurica Horvat komentiravši kako je dolazak trenera Novaka bio dobar potez. Horvat od ove sezone očekuje osvajanje prvog mjesta i igranje kvalifikacija za popunu prve lige.

  -Atmosfera u klubu i oko njega je odlična, a neki od bivših igrača, nećemo o imenima, najavili su mogućnost povratka u našu sredinu što dovoljno govori da smo na pravom putu- izjavio je Horvat dodavši kako i mlađe kategorije postižu odlične rezultate. -Usvajanje nekih novih tehnika treniranja urodilo je plodom, svi oni su bolje plasirani nego lani . Razmišljamo svakom uzrastu dodijeliti još jednog trenera- poručio je.

Proljetni dio 2. muške lige sjever nastavlja se 27. siječnja 2018.

(Miljenko Dovečer, foto KK Međimurje)