Košarka: Vratio se Glumac i odmah zabio 21 poen Vrbovčanima

Košarkaši Međimurja stigli su do druge domaće i ukupno treće prvenstvene pobjede u novoj sezoni 2. muške lige – Sjever.  Petar Zrinski iz Vrbovca bio je koban prošle godine za Međimurje u borbi za naslov prvaka, međutim, ovaj put je čakovečki sastav bio siguran na domaćem parketu. Vrbovčani su svladani 88-72 (25-14, 13-16, 27-20, 23-22).

Ovaj put protiv Vrbovčana koji ovu sezonu igraju bez dva visoka centra Tomića (preuzeo trenersku ulogu) i Gavranovića (otišao u Radnik) i s ponešto pomlađenim sastavom, igračima Međimurja bilo je jasno kako do puta prema pobjedi: što kvalitetnije obraniti šut Pandura i Čimbura, te brzim protokom lopte otvarati koridore za čiste šuteve i poene u napadu.

I upravo to se dogodilo. Pandur i Čimbur moraju nešto zabiti, ali ovaj put nisu otišli dalje od dvadesetak poena, dok se u napadu probijalo uglavnom zonsku obranu gostiju na različite uigrane načine i na kraju zabilo 88 poena. I to bez kapetanskog učinka Mareka Novaka koji je odigrao s manjom minutažom, jer su priliku za igrati opet dobili svi koji su bili u sastavu.

Međutim, odlično je opet odigrao najefikasniji igrač utakmice play Međimurja Kuzmić (23 poena), pridružili su mu se M. Kranjčec, Pađan, Gašparić i Bartolić, kao i svi koji su dobili priliku.

Posebno treba istaći povratak prvog našeg centra Petra Glumca koji je nakon teške upale grla počeo trenirati tek prošli tjedan, ali je odmah bio efikasan u napadu (21 poen) i dobar u obrani.

Ono što se može poboljšati zasigurno je puna koncetracija kad se napravi razlika, jer je Vrbovačanima bespotrebno dopušteno da se spuste na samo -6 na poluvremenu. Isto vrijedi i za mlađe snage kad uđu na 20+ razlike i odigraju previše opušteno.

Mladci Međimurja čak ponekad bolje reagiraju kad je „stani-pani“, ali očekivano je da kod njih bude uspona i padova u igri. Minutaža koju dobivaju na početku prvenstva zasigurno je za svakog odlično iskustvo za nastavak sezone.

Međimurje je uglavnom glatko odradilo utakmicu protiv Petra Zrinskog za 3. pobjedu u nizu 88-72.

Za Međimurje su igrali: Kuzmić 23 (2×3), M. Novak 5 (1×3), M. Kranjčec 9, Bartolić 4, Zaspan 3 (1×3), Mikulić 2, Hren 7, Gašparić 5 (1×3), Šarić, Glumac 21 (1×3), Pađan 9. Trener: S. Novak.

Rezultati 3. kola: Podravac – Mladost (Đ) 100-68, Varaždin – Ivančica 71-66, Radnik – Bjelovar 112-73, Koprivnica – Virovitica 71-82, Vedi – Labrada 1971-Žurko 95-55, Međimurje – Petar Zrinski 88-72.

Nakon tri kola pet ekipa u vrhu tablice ima 3 pobjede, a među njima je i naše Međimurje.

Međimurje u 4. kolu očekuje nedjeljno gostovanje kod Bjelovara, ekipe koja je uvjerljivo zadnja na tablici, ali koja je znala biti itekako problematična za našu ekipu. Stoga je opet potrebna, dobra priprema ovaj tjedan, puna mobilizacija i pravi pristup ako se želi još jedna pobjeda u nizu.

KK Međimurje