Košarka: Pobjednički ulazak Međimurja u novu sezonu 2. ML Sjever

Košarkaši Međimurja zabilježili su pobjedu u 1. kolu 2. ML Sjever protiv Labrade 1971-Žurko iz Trakošćana 78-64 (24-20, 15-18, 20-6, 19-20).

Gostujući sastav koji je sastavljen od zagrebačkih košarkaša dobro se držao u prvom poluvremenu, ali onda je pomlađena ekipa Međimurja uz iskusnije snage stisnula gas i u trećoj četvrtini koja je dobivena 20-6 osigurala je pobjedu.

Domaći su uoči susreta ostali bez prve dvije igračke opcije na poziciji centra Glumca i Bartolića koji su izostali zbog zdravstvenih problema (teža upala grla, odnosno virusna infekcija) i nadamo se da će uskoro opet biti u trenažnom procesu.

Međutim, bez obzira na taj ozbiljan hendikep, domaći su odigrali dobro u obrani i Labradu limitirali na samo 64 poena. I to je bilo najvažnije. Napadačke opcije tek se uhodavaju, a dodatno nije bilo jednostavno kad u rosteru nema igrača s kojima su uigrane akcije.

Ekipu Međimurja do pobjede je predvodio play Domagoj Kuzmić koji je bio ujedno najefikasniji domaći igrač s 19 poena i tri zabijene trice. Kad je bilo najvažnije pridružili su mu se i drugi.

Posebice se isktaknuo energični Franjo Kranjčec koji je u potpunosti zaustavio najboljeg gostujućeg strijelca Palića koji je zabio samo 7 poena. Također istrčao je nekoliko odličnih kontri kada se lomio rezultat.

Povukli su kad je bio najpotrebnije također njegov rat Mislav Kranjčec, kao i kapetan Mario Novak koji još uštimava ruku koja će nam biti potrebna za nastavak sezone.

Pod košem su uspješno borbu s gostujućim puno višim igračima vodili Gašparić, Pađan i Zaspan.

Trener Novak dao je priliku svima koji su bili u sastavu tako da su svoje minute dobili Hren koji se sve ozbiljnije nameće kao bekovska opcija, te Šarić i Balent.

Uglavnom, dobra uvodna utakmica Međimurja i prva 2 osvojena boda što je bilo najvažnije na otvaranju sezone, posebice jer smo igrali u nekompletnom sastavu.

Međimurje je igralo u sastavu: Balent, Kuzmić 19 (3×3), Novak 15 (2×3), M. Kranjčec 13 (1×3), Zaspan 6, Hren 2, Gašparić 13 (1×3), Šarić, F. Kranjčec 10 i Pađan. Trener: S. Novak.

U sljedećem kolu Međimurje gostuje kod Virke u Virovitici.

KK Međimurje