Košarka: Međimurje u subotu protiv Labrade u 1. kolu 2. ML Sjever

Pripreme su završene, u subotu kreće boj za bodove i u 2. ML Sjever za košarkaše. Međimurje u 1. kolu u subotu 7. listopada u 18 sati dočekuje Labradu 1971 u sportskoj dvorani u Ivanovcu gdje smo domaćin u prvom dijelu sezone.

Uvod u sezonu bio je kup koji su igrale sve drugoligaške momčadi. Ako se po jutru dan poznaje, ova sezona trebala bi biti puno kvalitetnija, ali i izjednačenija nego što je bila prošla.

Ponajprije s aspekta da liga kreće „u punom obujmu“ s 12 klubova. Također, osim četiri najbolje momčadi lige među kojima je bilo i naše Međimurje, još nekoliko klubova dobilo je na kvaliteti, tako da u većini utakmica neće biti izraženih favorita, posebice kad su u pitanju gostovanja.

Međimurje u novu sezonu kreće više-manje u istom sastavu kao u prethodnoj. Od bitnih karika nema kapetana Golika, što je hendikep u oba smjera u napadu i obrani.

Međutim, koga nema bez njega se  mora. Stasalo je nekoliko mlađih igrača koji su u pripremama pokazali potencijal , tako da bi rotacija mogla biti čak šira nego u protekloj sezoni.

Vjerujemo da će osim već prokušane kombinacije 6-7 standardnih igrača, trener Novak dobiti tijekom sezone još najmanje dva-tri igrača više u rotaciji koji će mu pomoći u viziji da se igra kvalitetna obrana i napad, moderna i atraktivna košarka.

Posljednje pripremne utakmice protiv Varaždina, Medveščaka i Grafičara pokazale su da smo na dobrom putu, sad to treba primijeniti kada se igra za bodove.

Za našu momčad nema lakih protivnika i zato je start protiv Labrade 1971 koja u najmanju ruku nije blistala u prošloj sezoni – vrlo bitan.

Protivnik po mjeri za početak sezone, da se odigra dobra utakmica i pred domaćim navijačima zabilježi pobjeda kao kotač zamašnjak za nastavak u kojem će se ići iz utakmice, po utakmicu sa ciljem da se stigne do što više pobjeda.

Za utakmice Međimurja u prvom dijelu sezone kandidiraju: Kuzmić, Novak, F. Kranjčec, Hren i Šarić (bek), M. Kranjčec, Gašparić, Pađan, Zaspan (krilo; krilni centar), Glumac, Bartolić, Balent (centar), uz još nekoliko igrača iz juniorsko-kadetske ekipe koji će se priključivati prema zahtjevima natjecanja.

Parovi 1. kola, subota, 7. 10.: Koprivnica – Vedi (16:30h), Varaždin – Petar Zrinski (17h), Međimurje – Labrada 1971, Radnik – Virka (18h), Podravac – Bjelovar (19h), nedjelja, 8. 10.: Ivančica – Mladost (Đ) (19 h).

KK Međimurje