Košarka: Međimurje u Bjelovaru do četvrte uzastopne pobjede

Košarkaši Međimurja zabilježili su četvrtu uzastopnu pobjedu i drugu na gostovanju u aktualnoj sezoni 2. ML Sjever. Teže od očekivanja savladali su domaćina Bjelovara 86-80 (17:19, 19:25, 19:21, 25:21).

Naime, Bjelovarčani su u prva tri kola doživjeli uvjerljive poraze, ali ova utakmica je pokazala da naša pomlađena ekipa uvijek mora biti prava, ako želi jednostavniji put do pobjede.

Ovaj put nije bilo tako, nismo dobro odigrali u obrani i dopustili smo Bjelovaru da ostane u igri za prvu pobjedu do samog kraja. Što se tiče napada, imali smo razigrana tri-četiri igrača iz početne postave, ali usprkos tome, strijepili smo za pozitivan rezultat do zadnje minute utakmice. Ipak, na kraju je pobjeda zasluženo otišla na našu stranu.

Naime, Međimurje je vodilo najveći dio utakmice, u nekim trenucima bilo je desetak razlike prednosti, ali za sigurnu pobjedu i veću razliku, utakmica nije prelomljena na vrijeme.

Srećom „pet žutih minuta“ u zadnjoj četvrtini u kojoj su Bjelovarčani nadoknadili zaostatak i čak u jednom trenutku poveli, nije bilo kobno za našu ekipu.

U presudnim trenucima u zadnje dvije minute konačno smo odigrali odličnu obranu, nismo dopustili domaćinu da poentiraju i pri rezultatu 80-80 zabili smo 6 uzastopnih poena za konačnu pobjedu.

S obzirom da slijede ogledi s rivalima koji su uvijek u gornjem dijelu tablice već nekoliko sezona, svi igrači će trebati dodatno zapeti, kako u treningu, tako i utakmicama koje slijede, da budemo konkurentni za nove pobjede u nastavku sezone.

Prva je na rasporedu protiv Ivančice u subotu na domaćem parketu u sportskoj dvorani u Ivanovcu.

Protiv Bjelovara za Međimurje igrali su: Balent -, Kuzmić 20 (2×3), Novak (cap.) 17, M. Kranjčec  2, Mikulić 2, Hren 7 (1×3), Gašparić  15 (1×3), Šarić N. -, Glumac 23 (1×3), Pađan K. -. Trener: S. Novak.

Rezultati  4. kola: Mladost (Đ) – Labrada 1971-Žurko 74-61, Virka – Vedi 77-109, Petar Zrinski – Koprivnica 92-76, Ivančica – Radnik 55-86, Bjelovar – Međimurje 80-86.

Na tablici su u vodećem dijelu poretka Radnik, Vedi, Podravac i naše Međimurje sa 4 pobjede, Varaždin ima pobjedu manje itd.

KK Međimurje