Košarka: Međimurje osvojilo 3. mjesto u Otvorenoj ligi

Nakon redovnog prvenstva 2. ML Sjever i njegovo ranog ranog završetka sezone, na inicijativu klubova i uz dogovor s vodstvom lige, odigrana je Otvorena liga za sve košarkaške klubove s područja ove regije kako bi se produžila sezona i dala prilika posebice mlađim igračima da nemaju predugu igračku stanku.

Tako je naš drugoligaš Međimurje odigrao dodatnih 5 kola, a iz naše županije za ovu ligu prijavio se i član 3. ML Sjever KK Donji Kraljevec.

Nakon prvog dijela lige, Međimurje je u subotu u sportskoj dvorani I. OŠ Čakovec razigravalo za konačno 3. mjesto protiv Grafičara iz Ludbrega.

Bila je to ponajbolja utakmica Međimurja u ovoj ligi u kojoj je zabilježena uvjerljiva pobjeda protiv Ludbrežana rezultatom 95-67.

Tako je osvojen pehar za 3. Mjesto Otvorene lige kojeg je primio kapetan Domagoj Kuzmić.

Međimurje je igralo u sastavu: Balent 11, Kuzmić 18, M. Kranjčec 10, Rušnjak 6, Zaspan -, Gašparić 4, Šarić 14, Pađan 7 i F. Kranjčec 25. Hren u ovoj utakmici nije bio u sastavu zbog ozljede.

Drugi međimurski predstavnik Donji Kraljevec zabilježio je lijepu pobjedu za konačno 5. mjesto protiv Koprivnice u gostima 103-81.

Pobjednik lige je Radnik iz Križevci koji je u borbi za naslov slavio u gostima protiv Ivančice 86-74.

Liga je poslužila svrsi, jer su igrači našeg juniorskog sastava imali dobre provjere uoči nastupa na Juniorskom PH, a najveći dio seniorske momčadi koji je odlučio raditi i trenirati i nakon završetak 2. lige dobio je priliku da odigra još nekoliko utakmica u travnju i svibnju.

Do kraja ovog mjeseca seniorska ekipa kluba ostaje u nešto lakšem pogonu, uz hakl i nastup većine igrača u svojim 3×3 ekipama na ČK Basket Feveru koji se igra  30. svibnja u organizaciji KK Međimurje, a onda slijedi odmor do sredine kolovoza i priprema za novu sezonu.

KK Međimurje

Kapetan Domagoj Kuzmić s peharom za osvojeno 3. mjesto Otvorene lige