Košarka: Međimurje nije uspjelo zaustaviti Podravac, slijede Labrada i Varaždin

Nakon što je Međimurje u prošloj sezoni kao jedina ekipa lige dobila u dva navrata prvaka Podravac iz Virja, ove godine su Virjani uzvratili istom mjerom.

Nakon domaćem pobjede u prvom dijelu sezone, dobio je zahuktali Podravac i „uzvratnu“ utakmicu 17. kola na našem parketu u dvorani I. OŠ Čakovec.

Gosti su slavili rezultatom 67-85 (23-21, 18-20, 12-19, 14-25).

I to nije sve. Osim što su dobili našu ekipu, zahvaljujući drugom uzastopnom porazom Radnika, sada oni imaju „pole position“ za ulazak u kvalifikacijsku ligu za ulazak u Prvu ligu. Tako su Virjani nakon uspješnog gostovanja u Čakovcu imali i dodatan razlog za slavlje.

Što se tiče utakmice s Podravcem, nažalost ponovila se priča iz prethodna dva naša poraza u drugom dijelu sezone.

Ozljede, bolesti i poslovne obveze igrača onemogućavaju redovan rad i trening kompletne ekipe i to se osjeti u energiji i „kemiji“ momčadi kad je to najpotrebnije  – kad se lomi rezultat utakmice. Iako smo bili kompletniji nego na gostovanju u Ivancu, opet nismo bili pravi kad je bilo najpotrebnije.

Iskoristio je to i Podravac, nakon što u prvom poluvremenu (41-41 nakon 20 minuta igre) ništa nije naslućivalo da će utakmica „lagano“ otići na stranu gosta. Štoviše, da nije bilo promašenih 7-8 zicera, mogli smo voditi s lijepom razlikom.

U trećoj četvrtini preokret. Virjani su u obrani postavili agresivnu zonu, protiv koje se opet nismo snašli i dopustili smo protivniku da se odvoji na desetak poena prednosti. Do osjetne prednosti došli su na brzinu, laganim koševima iz kontranapada i uz razigranog Stefana Zadravca u napadu (30 poena na kraju).

Uspjeli smo smanjiti na -7 uoči ulaska u zadnju četvrtinu, iako je bilo prilika i za potpuno približavanje, ali opet je promašeno nekoliko zicera.

Međutim, odmah na ulasku u zadnju dionicu, Međimurje je napravilo nove tri uzastopne neforsirane greške u napadu, koje je Podravac znalački kaznio i nakon -14 više nije bilo povratka.

Zaslužena pobjeda gostiju iz Virja, koji su tako s 15. pobjedom sezone zasjeli na vrh tablice 2. ML Sjever.

Međimurje: Balent 2, Kuzmić 18 (2×3), M. Novak 19 (2×3), M. Kranjčec 3 (1×3), Bartolić -, Hren 3 (1×3), Gašparić 4, Šarić -, Glumac 13, F. Kranjčec -, Pađan 5. Trener: S. Novak.

Rezultati 17. kola: Međimurje – Podravac 67-85, Radnik – Varaždin 72-84, Vedi – Bjelovar 83-79, Koprivnica – Ivančica 46-77, Labrada 1971-Žurko – Petar Zrinski 71-73 i Virka – Mladost (Đ) 82-76.

Prema sadašnjem stanju stvari na tablici, Međimurju slijedi borba za očuvanje 5. mjesta na tablici.

Prvi korak prema tome, trebala bi biti pobjeda u zaostaloj utakmici 12. kola protiv Labrade 1971 Žurko, koju u srijedu 7. veljače Međimurje igra u Zagrebu.

U redovnom 18. kolu koje slijedi za vikend, Međimurje igra susjedski derbi s Varaždinom u njihovoj dvorani  u Varaždinu. Varaždinci igraju u izvrsnoj formi, što najbolje sugerira „skidanje“ lidera Radnika s vodeće pozicije uvjerljivom pobjedom na gostovanju, tako da motiva neće nedostajati s jedne i druge strane za odličnu košarkašku predstavu.

KK Međimurje