Košarka: Juniori Međimurja na državnoj poluzavršnici u Zagrebu, kadeti za Final Four u Sl. Brodu

Košarkaški klub Međimurje izborio je s tri mlađe dobne selekcije ulazak u polu(završnicu) državnih natjecanja u sezoni 2022./2023.

Uspjelo je to juniorskom sastavu U19 koji je kao drugoplasirani u regiji Sjever izborio nastup među 16 najboljih u zemlji, zatim kadetima U17 koji su ušli među 8 najboljih u Kupu regija HKS-a i najmlađoj ekipi U9 koja zajedno s ŽKK Radost igra državnu završnicu 10 hrvatskih najmlađih ekipa kojoj je naš klub suorganizator zajedno s KS Međimurske županije i ŽKK Radost uskoro od 12. do 14. svibnja u sportskim dvoranama u Ivanovcu i Strahonincu.

Blizu plasmana u završnicu bile su još tri ekipe Međimurja U11, U13 i U15, ali su posustale u završnici natjecanja i na kraju zamalo ostale prekratke u borbi za pozicije koje su vodile u razigravanje za prvaka Hrvatske.

Juniori se tek minuli utorak završili s prvenstvom u regiji Sjever. Nakon derbija protiv Podravca u kojem su Virjani potvrdili prvo mjesto, u zadnjem kolu Međimurje je svladalo Vedi iz Bjelovara 72-64.

Bila je to ujedno pripremna utakmica za vrlo jaki poluzavršni državni turnir koji naši juniori igraju predstojeći vikend.

Naime, naši juniori od petka do nedjelje 5. do 7. svibnja, u Zagrebu igraju u skupini 2 poluzavršnicu državnog prvenstva, koju organizira član Premijer lige KK Furnir Dubrava. Samo pobjednik skupine ide na Final Four Juniorskog prvenstva Hrvatske.

Juniore Međimurja (drugoplasirana ekipa Sjevera) dopala je izuzetno jaka skupina, u kojoj je ujedno glavni kandidat za naslov prvaka Hrvatske, juniorska ekipa ABA ligaša KK Zadra (prvoplasirana ekipa Juga) kao i dvije odlične zagrebačke ekipe koje razvijaju mlade igrače za svoje premierligaške sastave Bosco (trećeplasirana ekipa Centra) i Furnir Dubrava (petoplasirana ekipa Centra).

Trener Stjepan Štef Novak za državnu poluzavršnicu juniora prijavio je 14 igrača, a to su:

Tomo Balent, Luka Dakić, Jakov Horvat, Fabijan Zember, Vedran Gašparić, Mark Šoltić, Teo Tomašić, Franko Zaspan, Nikola Hren, Viktor Šimunić, Niko Šarić, Franjo Kranjčec, Mata Mikulić i Leonard Kovač.

Za svaku od utakmica izabrati će 12 igrača koji će konkurirati za igru protiv jakih protivnika s puno dvometraša i reprezentativaca, tako da će to biti za sve mlade igrače Međimurja jedno novo kvalitetno košarkaško iskustvo.

Raspored poluzavršnog turnira Skupine 2 u Zagrebu: petak, 5. svibnja KK Zadar – KK Međimurje (dvorana Doma sportova, 18:45), subota, 6. svibnja KK Furnir Dubrava – KK Međimurje (dvorana SD Dubrava, 16:45) i nedjelja, 7. svibnja KK Bosco – KK Međimurje (dvorana, ŠD Boško Božić Pepsi, 12:45).

Kadeti 14. svibnja u Slavonskom Brodu

S obzirom da juniorsku ekipu većinom sačinjavaju kadeti, za njih će ovaj jaki juniorski ogledi biti izvrsna priprema za najvažniji izazov ovog svibnja, a to je pokušaj plasmana kadetske ekipe Međimurja U17 u Final Four Kupa hrvatskih regija za koji konkurira 8 ekipa svih pet hrvatskih košarkaški regija.

Međimurje u izlučnoj utakmici igra protiv ponajbolje slavonske kadetske ekipe KK Brod iz Slavonskog Broda, koji je kao i naš sastav već ranije u ovoj sezoni kandidirao i za Jedinstvenu kadetsku ligu.

Sada će njihov međusobni dvoboj koji se igra u Slavonskom Brodu u nedjelju 14. svibnja od 16 sati odlučiti tko će se boriti za pobjednika Kupa hrvatskih regija HKS-a u konkurenciji kadeta, odnosno nastupiti na završnom turniru Final Four. Domaćin završnog turnira bit će određen nakon što budu poznati svi pobjednici izlučne četiri utakmice.

Tako završnica sezone koja se produžila i na mjesec svibanj, zahvaljujući plasmanu u završne borbe Hrvatskog košarkaškog saveza u juniorskoj i kadetskoj kategoriji, donosi nove lijepe izazove za mlade košarkaše KK Međimurje Čakovec.

To je ujedno svojevrsna nagrada za upornost i dobar rad svih proteklih devet mjeseci otkako su u punom treningu i natjecateljskom ritmu.

KK Međimurje