Košarka: Ekipa Međimurje Radost plasirala se na državnu završnicu U9 regije Sjever

U organizacija KS Međimurske županije u subotu 18. ožujka odigran je Završni turnir za dječake i djevojčice U9 regije Sjever.

Sudjelovale su ekipe KK Međimurje Radost iz Čakovca i KK Mladost iz Ivanovca iz skupine A, te KK Vedi iz Bjelovara (prvoplasirana skupina B) i KK Radnik iz Križevaca (drugoplasirana ekipa skupina B).

Ekipa Škole košarke Međimurja U9 zaigrala je u ovoj konkurenciji u kombiniranoj postavi s djevojčicama iz ŽKK Radost pod imenom Međimurje Radost.

Suradnja dva čakovečka kluba urodila je plodom i odmah na prvom pravom natjecanju osvojila drugo mjesto. Time je izboren plasman na Prvenstvo Hrvatske u mini košarci.

Rezultati: Međimurje Radost – Radnik 21:13 (10:0, 5:0, 0:9, 6:4), Mladost – Vedi 21:5 (5:2, 5:1, 6:2, 5:0). Za 3. mjesto Radnik – Vedi 10:19 (0:12, 4:1, 4:8, 2:2). Finale: Međimurje Radost – Mladost 9:34 (2:7, 5:5, 1:14, 1:8)

Prve dvije ekipe iz regije Sjever Mladost Ivanovec i Međimurje Radost Čakovec, izborile su Završnicu Prvenstva Hrvatske za dječake i djevojčice U9 koja će se igrati u svibnju.

Najboljom igračicom turnira proglašena je Maša Posavec (Mladost), a najbolji strijelac turnira je također član Mladosti David Frančić.

Podijeljene su nagrade za košarkaške igre koje su dobili za brzinu Šimun Hossu (Radnik), za slobodna bacanja Tadej Brunović (Radnik) i slalom s polaganjem na koš naš Jako Novak (Međimurje).

Potpis fotke: Svi sudionici Završnog turnira za dječake i djevojčice U9 regije Sjever

Stjepan Novak