KOPAČKA SOLIDARNOSTI – LOPTOM DO DJEČJEG OSMIJEHA

U Zagrebu, 6. i 7. svibnja 2017. godine tim Društveno odgovornog poslovanja udruge eSTUDENT organizira sedmi po redu humanitarni malonogometni turnir „Kopačka solidarnosti“. Ove godine turnir se održava u Boćarskom domu na adresi Prisavlje 2 s predviđenim početkom u subotu i završetkom u nedjelju u popodnevnim satima. U subotu, 6. svibnja, s početkom u 9 sati ujutro održat će se čak devet utakmica u simboličnom trajanju od 30 minuta u kojoj će zaigrati studenti i ekipe poznatih poduzeća. U nedjelju 7. svibnja, održat će se i dva polufinala, također s početkom u 9 sati. U nedjelju će zaigrati i tri ženske nogometne ekipe nakon čega je predviđeno finale, a na samom kraju i dodjela medalja u kasnim popodnevnim satima.

unnamed (4)

Malonogometni turnir „Kopačka solidarnosti“ kao projekt udruge eSTUDENT održava se već sedmu godinu za redom te je namijenjen prikupljanju sredstava za obrazovanje i razvoj djece i mladih. U sklopu turnira studenti raznih udruga i organizacija poput eSTUDENTA, Aieseca, Hrvatske akademske zajednice i Financijskog kluba odmjeravaju svoje nogometne vještine naspram ekipa poduzeća poput ZABE, Adacte, INE, PwC-a i Infinuma. Ove godine studenti i poduzeća u sklopu turnira zajedničkim snagama žele prikupiti sredstva koja bi omogućila Centru za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj” kupovinu potrebnih materijala za svoje štićenike. Ovaj centar namijenjen je rehabilitaciji, odgoju i obrazovanju  djece s komunikacijskim poteškoćama te djece i mladeži oštećenog sluha i govora, a upravo im ova ustanova pomaže da se razviju kao neovisne osobe kojima poteškoće u govoru i sluhu neće biti prepreka u životu. Ovaj turnir također je i zabavan sportski događaj koji želi privući što više ljubitelja nogometa, pogotovo mladih studenata, da podrže i bodre ekipe s tribina te uljepšaju ovaj događaj svojim entuzijazmom.

unnamed (1)

Tim za Društveno odgovorno poslovanje udruge eSTUDENT ili Angels provodi niz projekata tijekom cijele akademske godine čiji je cilj potaknuti društvo, a pogotovo mlade studente, na veću humanitarnost i brigu za druge. Njihovi projekti služe boljem povezivanju studenata, razvoju međusobne komunikacije i stjecanju iskustva, kao i podizanju svijesti o onima koji trebaju našu pomoć i podršku.

(Nikolina Ledicki, foto: estudent)

unnamed (3)