Konferencija Središnjeg državnog ureda za šport održava se u četvrtak u Čakovcu


Konferencija Središnjeg državnog ureda za šport  u četvrtak 12. prosinca 2019. održati će se u Scheierovoj zgradi u Čakovcu s početkom u 11 sati. Izjave za medije bit će organizirane neposredno prije početka same konferencije.

Tema konferencije je “Strateško i programsko financiranje športa – Nacionalni program športa 2019. – 2026.“ u organizaciji Središnjeg državnog ureda za šport i partnerima Zajednicom sportskih udruga Čakovca i Zajednice sportskih saveza i udruga Međimurske županije.

Cilj konferencije je kroz učinkovitu podršku svim jedinicama lokalne  i područne (regionalne) samouprave u Republici Hrvatskoj kao i svim pravnim osobama u sustavu športa (udruženja, zajednice, savezi, klubovi…) te pokrenuti razvoj športa dostupnog za svakog građanina Republike Hrvatske. Navedeno podrazumijeva edukaciju nositelja i provoditelja pojedinih programa/projekata/aktivnosti te promociju i značaj strateških dokumenata u području športa.

Na konferenciji će se govoriti o važnosti  i ulozi Nacionalnog programa športa 2019. – 2026. godine, zakonskim odredbama i propisima, sufinanciranju dionika u športu putem Javnih poziva, usklađenosti lokalnih strateških dokumenata s Nacionalnim programom športa 2019. – 2026., digitalizacijom upravljanja u sustavu športa kao i pozitivnim iskustvima u korištenju Erasmus+ sport programa.

(Miljenko Dovečer, priopćenje)