KK ZADAR – SVE SE PROMIJENILO NAKON POBJEDE U MURSKOM SREDIŠĆU

Pred oko četiri tjedna u Murskom Središću gostovali su košarkaši Zadra, članovi Jadranske košarkaške ABA lige i jedan od najtrofejnijih Hrvatskih klubova u povijesti, povodom 40 godina KK Rudar.

Zadar je do utakmice u Murskom Središću nanizao šest uzastopnih poraza, nalazio se pri dnu ljestvice i crvena lampica u Gradu košarke bila je upaljena. Zatim je uslijedila prijateljska utakmica protiv Rudara koju je Zadar očekivano uvjerljivo dobio, postigao 112 poena i nakon tog se susreta Zadranima sve okrenulo i krenulo na bolje.

Zadar nakon utakmice u M.Središću nezna za poraz u ABA ligi, a redom su dobivali Krku iz Novog Mesta, zatim prvake Hrvatske usred Zagreba, najbolji i najbogatiji Hrvatski klub Cedevitu, a u subotu je pao i vječiti rival, Partizan iz Beograda rezultatom 69:68. Sve klubovi iz vrha ljestvice.

Predsjednik Rudara, Ivan Božić u šali je upravi Zadra nakon utakmice u našoj dvorani rekao da će se sada nakon ove pobjede sve promjeniti i da će kranuti pobjede, a tako je i bilo. Nakon pobjede protiv Partizana u subotu stigla je poruka u Mursko Središće: “Sve se promjenilo nakon pobjede u Murskom Središću“ koju je poslao pomoćni trener Zadra i još je dodao da svi u klubu to spominju. Odmah nakon utakmice protiv višestrukog prvaka ABA lige, Partizana, kapetan Zadra, Ive Ivanov vikao je u hodniku dvorane “Krešimir Ćosić“ – „Sve se promjenilo nakon pobjede u Murskom Središću“.

Ovo je istaknuo i novinar Zadarskog lista, dnevne tiskovine koji je napisao sljedeće:

Nakon dramatičnog poraza u Szolnoku 22. studenog, šestog uzastopnog u ABA ligi, košarkaši Zadra nisu se odmah vratili kućama. Na jedan dan zaustavili su se u Murskom Središću, gdje su ih srdačni Međimurci toplo primili i pomogli im da što brže zaborave još jednu tešku utakmicu. Odigrali su Zadrani i revijalnu utakmicu protiv tamošnjeg kluba Rudara, koji je tako proslavio 40. godišnjicu postojanja, a pozitivne vibracije s tog susreta kao da su momčad Ante Nazora napunile novom dozom pozitivne energije. Slučajno ili ne, uslijedile su tri uzastopne pobjede. Dakle, sljedeći put kada zaredaju porazi recept je jasan – put Murskog Središća.

zadar 2

Dodajmo i to kako posebno mjesto u prekrasnoj Zadarskoj dvorani ima i mali kip Rudara koji su dobili na poklon za vrijeme boravka u Murskom Središću. Njega su smjestili na vrh ormara uz košarkašku loptu kojom su prije dvije sezone u posljednjem kolu izborili ostanak u ABA ligi pobjedom protiv Splita, a koji možete vidjeti gore na naslovnoj slici.

Za kraj spomenimo kako će u KK Rudar organizirati i autobus u Zadar na jednu utakmicu Zadra u ABA ligi. Ići će se na cjelodnevni izlet u Zadar gdje će mlađi kadeti i kadeti Rudara odigrati utakmice protiv Zadarskih vršnjaka, a nakon toga će svi skupa pogledati utakmicu Zadra. (Teo Cilar)