KK „RUDAR“ ODRŽAVA REDOVNU SKUPŠTINU

Košarkaški klub Rudar ovog petka (20. ožujka) s početkom od 19 sati u prostorijama kluba u sportskoj dvorani održava redovnu godišnju Skupštinu.

Na Skupštini će se odabrati likvidatora kluba što je sukladno prema novom Zakonu o udrugama uz redovna izvješća za prošlu godinu kao i donošenje planova za 2015. godinu.

Seniori su ove sezone završili posljednji u C-1 ligi sjever s jednom pobjedom. Moglo je i bolje da su u nekim susretima bili u kompletnom sastavu, ali najviše zbog obaveza na faksu, nositelji igre često su izbivali. Tu treba dodati da se dosta starijih igrača oprostilo od aktivnog igranja pa je mnogo mladih, talentiranih igrača dobilo priliku zaigrati po prvi puta seniorsku košarku što je dobro za budućnost kluba.

Svijetla točka su mlađi kadeti i kadeti. Mlađi kadeti su u biti početnici, koji su počeli s radom u listopadu 2014. godine i tek uče prve košarkaške korake. Bez obzira što su tek počeli, klub ih je odlučio priključiti ligi mlađih kadeta gdje igraju s vršnjacima po tri godine starijima od sebe i koji za razliku od njih treniraju već nekoliko godina te su puno viši i fizički jači pa ne čude uvjerljivi porazi. Bez obzira na to vidljiv je veliki pomak nakon svakog mjeseca marljivog rada s legendom kluba, Tkalec Mladenom-Stivijem koji će ih sigurno naučiti svim košarkaškim vještinama. Djece u ovoj kategoriji je nikad više, svako malo se pojavi netko novi na treningu, a za sada ih je 14.

Kadeti odlično igraju kadetsku ligu, malo im je falilo da izbore plasman među četiri najbolje momčadi. Sada su u skupini za poredak od petog do osmog mjesta, a tamo redovito ostvaruju pobjede, najnovija, vrlo uvjerljiva je bila protiv kadeta Grafičara iz Ludbrega, koji je prošlogodišnji prvak A-2 lige sjever.

Za kraj dodajmo kako je vrhunac prošle godine u klubu bila proslava 40. rođendana, a za tu je prigodu odigrana utamica protiv ponajboljeg Hrvatskog kluba, ABA ligaša Zadra pa su tako svi ljubitelji košarke u Murskom Središću imali prilike vidjeti najboljeg strijelca Jadranske ABA lige, Jamesa Florencea, najboljeg blokera Filipa Kraljevića te ponajboljeg centra i skakača lige, Josipa Sobina.

(Teo Cilar, foto T.T.)

kos 15