KK Rudar na krilima nezaustavljivog Varge do pobjede u derbiju kola

Košarkaši Rudara došli su do osme pobjede u derbiju 13. kola Četvrte lige protiv snažnog Petrijanca rezultatom 88:80. Novu odličnu utakmicu odigrao je Alen Varga te je još jednom potvrdio titulu najboljeg strijelca lige.

Ipak, nije krenulo najbolje po Rudar u ovoj utakmici. Gosti su bili vrlo raspoloženi u prvoj četvrtini, a naši košarkaši malo rezervirani u prvoj domaćoj utakmici u 2018. godini, posebno u obrani. Iskusni gosti znali su iskoristiti ponuđeno te su nakon prvih deset minuta imali visoko vodstvo 15:26.

Druga četvrtina, potpuno druga priča. Obrana na razini kakvu i igra Rudar ove sezone, najbolje od svih u ligi, a kada je obrana dobra, dobar je i napad. Nezaustavljivi su u toj četvrtini bili Marko Bedi i Alen Varga, ubacili 23 od 29 Rudarovih poena u tom periodu, Bedi 12, Varga 11. Rudar je na njihovim krilima minus 11 iz prve četvrtine pretvorio u plus pet na poluvremenu, točnije 44:39.

Rudar je dobro otvorio treći period i nakon dvije i pol minute igre bilježimo vodstvo 51:43. Uslijedilo je razdoblje lošije igre što gosti koriste i dolaze do 58:58. Probleme su obrani Rudara radili Lukić i Notezberg koji su u tom periodu pogodili četiri trice. Do kraja četvrtine Rudar je ipak ubacio dva poena više za vodstvo 63:61 uoči posljednjih 10 minuta.

Posljednja dionica bila je vrlo neizvjesna, ali Rudar na tri i pola minite do kraja uspijeva doći do vodstva 79:73. Košarkaši Petrijanca nisu se predali već serijom 6:2 prilaze na samo minus dva, 81:79 na minutu i pola do kraja susreta. Lucian Sobočan pogađa kod Rudara, a na drugoj strani Domagoj Marić stavlja jedno od dva bacanja za 83:80 vodstvo Rudara na deset sekundi do kraja. Bili su to posljednji poeni za goste na ovom susretu dok Varga u tih desetak sekundi prvo pogađa dva slobodna bacanja, a onda i tricu sa zvukom sirene te postavlja konačnih 88:80, a u tom posljednjem periodu ubacio je ukupno 14 poena. Na kraju se zaustavio na 34 postignuta poena, 9 asistencija i 3 osvojene lopte te je bio uvjerljivo najbolji igrač susreta, a odličnu je pomoć imao u Marku Bediju koji je ubacio 19 poena. Lucian Sobočan je također bio dvoznamenkast s 10 poena i 6 skokova, a valja spomenuti i svestranu utakmicu Tomislava Radikovića koji je ubacio 8 poena uz 6 skokova, 6 asistencija i 4 osvojene lopte.

Rudar će u idućem kolu u goste kod Vindije u Varaždin koju je u 3. kolu na domaćem terenu svladao s 68:44.

(Teo Cilar, foto Tin Tomanić)