KK “Rudar” krenuo uvjerljivo u Trećoj ligi košarkaša

Nakon što su prošle čak dvije sezone bez natjecanja u seniorskoj konkurenciji, košarkaši Rudara konačno su zaigrali službenu utakmicu.

Iako je prošla sezona odigrana i to možemo reći “na silu“ ovog ljeta, klub je odlučio ne igrati to natjecanje, a od natjecanja su odustali i prvaci  KK Čakovec Globetka, kao i još par klubova jer bez odrađenih priprema nisu željeli igrati i riskirati ozljede igrača. To natjecanje osvojila je momčad Donjeg Kraljevca.

Nova sezona počela je prošlog vikenda, a slobodno možemo reći kako će prvenstvo biti jedno od najjačih do sada. Uz branitelje naslova, Čakovec Globetku, tu je Donji Kraljevec koji je igrao finale ovogodišnjeg Kupa Međimurja, Mladost iz Ivanovca se pojačala s nekoliko košarkaša, odličnu ekipu ima Varteks iz Varaždina, tu je iskusni Petrijanec, kvalitetna, mlada momčad Lepoglave, uvijek nezgodni Dubravčan iz Donje Dubrave, zatim Kotoriba, Vinica, a valja spomenuti i dvije nove momčadi. Dobro poznata Mladost iz Đurđevca koja posljednjih par sezona nije imala seniorsku momčad, a naši ih košarkaši dobro pamte s drugoligaških terena gdje su vodili velike bitke. Oni igraju s vrlo mladom momčadi, a tu je i momčad Međimurje Wilbboarsi, većinom sastavljena od veterana, a pojačana i gotovo cijelom prvom petorkom koja je do prošle sezone igrala za drugoligaša Međimurje, a samim time su i jedni od glavnih favorita za naslov.

Košarkaši Rudara također imaju vrlo kvalitetnu momčad, opet se okupila ona talentirana generacija rođena 1992. i mlađi. Tako trener Saša Repalust ima na raspolaganju Alena Vargu, Marka Bedija koji živi i radi u Novom Mestu pa će igrati svaku drugu utakmicu, Tomislava Radikovića, Sašu Dodleka, Tomislava Perčića, Marka Davida, Jana Rošića Novaka koji također neće igrati sve utakmice zbog obaveza na studiju u Rijeci, Davida Bogdana, Nikolu Brodara i nekoliko nadolazećih mladih nada kluba.

Da su se dečki zaželjeli košarke vidjelo se već u prvom susretu u kojem su ugostili vrlo dobru momčad Lepoglave. Jako dobra igra donijela je uvjerljivu pobjedu 66:48.

RUDAR-LEPOGLAVA 66:48 (17:12, 21:11, 10:9, 18:16)

RUDAR: Nerer V. Varga A. 22, Brodar N. 2, Perčić T. 2, Dodlek S (cap) 14, Perčić F. 4, David M. 16, Radiković T. 2, Bogdan D. 4.

LEPOGLAVA: Paska D. 11, Končevski R. Fištrek M. 2, Bajsić Z. 4, Klapčić R. 1, Petak M. Breški M. 12, Pečevski M. 2, Karpov N. 5, Jakopović K. 10, Šobak A.

Ono što je krasilo naše košarkaše u ovom susretu je dobra obrana koja je dozvolila gostima svega 48 postignutih poena na utakmici. U prvoj četvrtini Rudar je primio svega 12 poena i taj period završio s pet poena prednosti. Kako je utakmica odmicala sve dalje, tako je igra bila sve bolja. Odličnom drugom četvrtinom gdje su gostima dozvolili svega 11 postignutih poena dok su zabili 21, Rudar na poluvrijeme odlazi s 15 poena prednosti.

U trećoj su četvrtini goste ograničili na svega devet postignutih poena, ali taj period ni sami nisu mogli puno zabiti, tek poen više. Dovoljno da su zadržali uvjerljivu prednost uoči posljednjih deset minuta. Utakmica je rutinski privedena kraju jer niti u posljednjih deset minuta gostima se nije dozvolilo da zaprijete pa je upisana uvjerljiva pobjeda od 18 poena razlike.

Alen Varga bio je prvo ime utakmice s 22 postignuta poena, odlično je odigrao i Marko David koji je zabio 16 dok je kapetan Saša Dodlek ubacio 14 poena. Valja spomenuti i prve seniorske minute šesnaestogodišnjeg Filipa Perčića koji je debitirao s 4 postignuta poena.

Rudar u idućem kolu gostuje kod neugodnog Dubravčana, ali uz pristup utakmici kao i protiv Lepoglave, naši se košarkaši imaju čemu nadati.

Ostali rezultati 1. kola: Petrijanec-Vinica 74:33, Mladost Ivanovec-Mladost Đurđevac 105:44, Donji Kraljevec-Dubravčan 61:48, Kotoriba-Međimurje Willboarsi 57:84, Varteks-Čakovec Globetka 74:82.

Parovi 2. kola: Međimurje-Čakovec Globetka, Međimurje Wilbboarsi-Varteks, Lepoglava-Kotoriba, Dubravčan-Rudar, Mladost Đurđevac-Donji Kraljevec, Petrijanec-Mladost Ivanovec.

(Teo Cilar foto: arhiva Muralista)