KK Međimurje pobjednik košarkaškog kupa

Košarkaši Međimurja osvojili su pobjednički pehar Kupa Krešimir Ćosić KS MŽ-a za 2024. godinu svladavši u finalu u Donjem Kraljevcu domaćina  Donji Kraljevec 93-71. Pobjednički pehar koji je podignuo kapetan Mislav Kranjčec stigao je nakon još jedne kvalitetno i strpljivo odigrane utakmice Međimurja.

Nakon uvjerljive pobjede u polufinalu protiv Čakovec Globetke svladan je i Donji Kraljevec još jedan sastav hrvatskog trećeligaša, koji također nije mogao pratiti ritam košarke kakvu priprema naš drugoligaš za novu sezonu 2. ML Sjever.

Za razliku od prošle sezone kada je Donji Kraljevec iznenadio Međimurje, ovaj put to se nije dogodilo, iako su domaćini vjerovali da mogu ponoviti prošlogodišnji uspjeh.

Ovaj put je Međimurje odigralo puno strpljiviju i kvalitetniju utakmicu, polako, ali sigurno lomilo otpor domaćina i nakon što je prelomljena utakmica sredinom druge četvrtine, više nisu dopustili domaćinu povratak.

U prvoj četvrtini domaćin je imao u jednom trenutku i vodstvo od +4 poena razlike (17-13), ali nakon trice Gašparića usprkos nekoliko promašenih zicera, Međimurje je imalo +1 nakon prve dionice igre.

Domaćin je držao priključak do sredine druge četvrtine, ali tada je na krilima raspoloženog Šarića i nekoliko brzih kontranapada, Međimurje po prvi put otišlo na dvoznamenkastu prednost i na poluvremenu imalo +11.

Svaka dilema oko pobjednika razriješena je odmah na početku treće četvrtine kada je s dvije trice Palića i nekoliko lijepih akcija Međimurje otišlo na dvadesetak koševa razlike, tako da je do kraja utakmice trener Stjepan Novak mogao izrotirati cijeli sastav, pa su priliku dobili i najmlađi u rosteru za ovu utakmicu.

Uz pobjednički pehar u trajno vlasništvo i prijelazni pehar kupa KS MŽ-a, Međimurje je imalo i najboljeg strijelca utakmice Niku Šarića koji je zabio 27 poena, te MVP-a finala Franju Palića.

Oba su nagrađena prigodnim nagradama KS MŽ-a koje je predao predsjednik Danijel Perčić.

Iako se u košarkaškim krugovima još mnogi pitaju „koji su to klinci koji sada igraju za Međimurje“, dvije uvjerljive utakmice s ponajboljim sastavima uz Međimurje u našem kraju, pokazale su da primjerice pobjeda u svibnju na državnoj juniorskoj poluzavršnici od petnaestak razlike protiv juniora Šibenke iz kojeg tri njihova igrača igraju sada premierligašku košarku, dok će naša četiri biti okosnica drugoligaške ekipe Međimurja, nije bila slučajna.

Ova ekipa uz podršku nešto iskusnijih igrača može uz nastavak kontinuiranog rada i treninga, sigurno još napredovati.

Nije lako s obzirom na igračku bazu koja u našem kraju nije prevelika i mijenja se svake godine zbog obveza igrača (studij i posao), iako se nova Uprava kluba trudi osigurati što bolje uvjete za opstanak kvalitetne košarke u našem kraju, kako seniorske u 2. ML, tako i kad je u pitanju kvalitetan rad s mlađim kategorijama.

Na ovoj ekipi Međimurja sada je ono najvažnije u novoj sezoni, a to je prvenstvo 2. ML Sjever koje je sigurno novi izazov. To će zasigurno biti i finale Kupa regije Sjever u koje se Međimurje plasiralo izravno ovom pobjedom i osvajanjem Kupa Međimurja.

Protivnika tek treba saznati jer se još uvijek igraju županijska finala regije Sjever, a nakon toga predstoji i regionalno polufinale koje igraju predstavnik KC i VŽ regije.

Finale Regije Sjever igra se potkraj listopada i u Međimurju se nadaju da će biti domaćin za još jednu lijepu košarkašku predstavu.

Prije toga kreće nova prvenstvene sezona 2. ML Sjever, a svi ljubitelji košarke i navijači Međimurja odmah na startu u 1. kolu, mogu u dvorani I. OŠ u subotu 12. listopada s početkom u 18 sati, pogledati susjedski dvoboj Međimurje-Grafičar.

FINALE KUPA KREŠIMIR ĆOSIĆ KS MŽ

DONJI KRALJEVEC – MEĐIMURJE 71-93 (17-18, 18-28, 15-28, 21-19)

Donji Kraljevec. Gledatelja: 200. Suci: Valpatić (Kotoriba) i Rodek (Čakovec). Opunomoćenik KS MŽ: Marđetko (Kotoriba).

Donji Kraljevec: Štefok -, Pongrac -, Lepen 10 (2×3), Švenda 7, Kovač 6, J. Ivanović 16 , Međimurec -, D. Ivanović 6, Moharić 16, Srpak -, Trupković 10. Trener: N. Balent.

Međimurje: Šarić 27 (1×3), Hren 17 (1×3), M. Kranjčec 7, Maček -, Zaspan 12 (2×3), Palić 15 (3×3), Balent -, Gašparić 12 (2×3), Varga -, Karamatić -, Rušnjak 3 (1×3), Majnarić – . Trener: S. Novak.

KK Međimurje