KK Međimurje – na košarkaškom turniru za mlade najbolji Austrijanci i Slovenci

Košarkaški turnir NOVA za mlađe dobne kategorije kojeg tradicionalno organizira Košarkaški klub Međimurje raste iz godine u godinu. 21. izdanje turnira, NOVA 2018., koje se igralo minulog vikenda 6. i 7. siječnja okupilo je rekordnih 16 ekipa iz četiri države koje su se natjecale u dvije uzrasne kategorije: 2003. i mlađi (mlađi kadeti) te 2005. i mlađi (dječaci). Zbog velikog broja utakmica i ekipa, koje su bile podijeljene u dvije skupine unutar svake kategorije,  turnir se odigravao u dvije čakovečke sportske dvorane; 1. OŠ i 2. OŠ. U kategoriji 2003. i mlađi (mlađi kadeti) najbolji su bili austrijski košarkaši UBSC Graz koji su u finalu s 60:41 nadigrali Koprivnicu. Treće mjesto pripalo je zagrebačkoj Dubravi. Najbolji strijelac, a ujedno i najbolji mlađi kadet turnira bio je član pobjedničkog sastava Boris Drozdowsky.

Kod igrača rođenih 2005. I mlađi (dječaci) pobijedili su mladi Slovenci, članovi mariborskog Sani Bečirevića. Oni su u finalu s uvjerljivih 67:34 pobijedili Dubravu iz Zagreba. Treće mjesto je pripalo ABC Zadru koji je bio bolji od domaćina, ekipe Međimurja 1 s 51:41.

Trener mlađih dobnih kategorija KK Međimurje Stjepan Novak bio je zadovoljan rezultatom i prezentacijom svih njegovih ekipa.

-To su mladi dečki koji ne treniraju dugo zajedno i moram pohvaliti njihov pristup. Ovakvih utakmica nama fali i stoga smo na turnir pozvali prave, jake klubove- rekao je Novak.

Na ceremoniji podjele pehara i medalja okupljenim igračima, trenerima i publici obratio se predsjednik KK Međimurje Jurica Horvat koji je pohvalio sve sudionike.

-Po prvi put smo imali igrače iz Austrije, Slovenije, Mađarske i naravno Hrvatske i sve je proteklo u najboljem mogućem redu. Prikazali ste zavidnu razinu košarkaškog znanja, ali prije svega ste pokazali da ste lijepo odgojeni, krasni mladi ljudi na koje roditelji mogu biti ponosni- istaknuo je Horvat i sve pozvao da i sljedeće godine sudjeluju na turniru.

U ime pokrovitelja, Grada Čakovca, turnir je zatvorio zamjenik čakovečkog gradonačelnika Mario Medved koji je prije svega poželio prisutnima sve najbolje u 2018-toj .

-Nadam se kako smo vam bili dobri domaćini, da ste uživali u košarci, druženju, ali i da ste uživali u našem gradu iz kojeg ćete kući ponijeti lijepa sjećanja. Vidimo se sljedeće godine na turniru NOVA 2019- poručio je Medved.

POREDAK 2003. I MLAĐI – mlađi kadeti

 1. UBSC GRAZ
 2. KOPRIVNICA
 3. DUBRAVA ZAGREB
 4. ZTE ZALAEGERSEK
 5. MEĐIMURJE ČAKOVEC
 6. RADENSKA KREATIV MURSKA SOBOTA
 7. ABC ZADAR
 8. MLADOST IVANOVEC

 1. MJESTO: ABC – MLADOST 65:43
 2. MJESTO: MEĐIMURJE – RADENSKA KREATIV 31:30
 3. MJESTO: DUBRAVA – ZTE 51:47
 4. MJESTO: UBSC – KOPRIVNICA 61:40

POREDAK 2005. I MLAĐI – dječaci

 1. SANI BEČIREVIĆ MARIBOR
 2. DUBRAVA ZAGREB
 3. ABC ZADAR
 4. MEĐIMURJE 1
 5. GRAFIČAR LUDBREG
 6. MLADOST IVANOVEC
 7. MEĐIMURJE 2
 8. UBSC GRAZ (VAN KONKURENCIJE)
 9. MJESTO: GRAFIČAR – MLADOST 61:32
 10. MJESTO: ABC – MEĐIMURJE 51:41
 11. MJESTO: SANI BEČIREVIĆ – DUBRAVA 67:34

(Miljenko Dovečer, foto: Tomica Jakopec)